Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Πούτιν: Θα αυξηθούν κι άλλο οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως, όσο επιβάλλετε κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Δύση επιχειρεί να κατηγορήσει τη χώρα του για τα δικά της λάθη

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν περαιτέρω, εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς τη Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Δύση επιχειρεί να κατηγορήσει τη χώρα του για τα δικά της λάθη και ότι οι κυρώσεις που επιβάλλει είναι παράνομες.


Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύεται πως θα λύσει τα προβλήματα που θα προκύψουν, ενώ επίσης είπε ότι η Δύση εξαπατά τους λαούς της.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της σχετικά με τον τομέα της ενέργειας και «έδειξε» τις ΗΠΑ ως υπαίτιο για την αύξηση των τιμών, αναφερόμενος και στον αποκλεισμό του ρωσικού πετρελαίου από τη χώρα.


Στις δηλώσεις του αυτές ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, απειλώντας τη Δύση πως αν συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, οι τιμές θα αυξηθούν παγκοσμίως.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, Ντμίτρι Πατρούσεβ, μίλησε σε κυβερνητική διάσκεψη και είπε πως η χώρα είναι ασφαλής όσον αφορά τα τρόφιμα και ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να καλύπτει τις υποχρεώσεις της σε εξαγωγές για τις παγκόσμιες αγροτικές αγορές.


Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε ότι έχει λάβει μέτρα για τον περιορισμό της εκροής κεφαλαίων και ότι θα συνεργαστεί με τη ρωσική κεντρική τράπεζα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Προτεραιότητά, είπε του υπουργείο, είναι η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.


Λίγες ημέρες πριν, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε ανακοινώσει το εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο, ενώ η Βρετανία και η ΕΕ παρουσίασαν το σχέδιό τους για σταδιακή απομάκρυνση από τη Ρωσία για τις ανάγκες τους.


Έχουν προηγηθεί εκκλήσεις από του πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για έναν αποκλεισμό των εισαγωγών ρωσικών προϊόντων, στο πλαίσιο των αυξανόμενων κυρώσεων που επιβάλλονται στη Ρωσία από την ημέρα της εισβολής της σε ουκρανικά εδάφη.  

1 σχόλιο:

  1. Ωραία πράγματα?????? Μωρέ Ευρωπαίοι είστε τόσο ηλίθιοι ακολουθατε τό άρμα τής Αμερικής καί όχι τό δικό σας συμφέρον, τί νομίζετε ότι κάνετε τώρα ποιός πληρώνει την ζημιά, όλοι η Ευρωποι μωρέ ο Αμερικανικός λαός δεν έχει πρόβλημα, έτσι πώς πάμε μάλλον για διάλυση το πάμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365