Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Αμερικανός ναύαρχος: Το ΝΑΤΟ μπορεί να καταστρέψει το ρωσικό πολεμικό ναυτικό σε λίγες ημέρες

Ο Ναύαρχος Φόγκο πρόσθεσε πως ο Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία διέπραξε το μεγαλύτερο στρατηγικό του λάθος

Την εκτίμηση πως η κατάσταση μεταξύ των σχέσεων ΗΠΑ και Ευρώπης με τη Ρωσία, τα τελευταία χρόνια επιδεινώνονται διαρκώς και πως το Κρεμλίνο τα τελευταία χρόνια περικυκλώνει την Ουκρανία, με σκοπό να την αποκόψει από τη θάλασσα του Αζόφ και την Μαύρη Θάλασσα, καταστρατηγώντας ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαια, ανέφερε ο Τζέιμς Φόγκο, Ναύαρχος εν αποστρατεία, Πρύτανης, Center for Maritime Studies, Navy League of the United States, μιλώντας στο 3ο συνέδριο για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, που διοργανώνουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, στην Ουάσιγκτον.

Ο Ναύαρχος Φόγκο πρόσθεσε πως ο Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία διέπραξε το μεγαλύτερο στρατηγικό του λάθος, καθώς απομόνωσε τη Ρωσία, «σκοτώνει» τη ρωσική οικονομία και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ενώσει τη διεθνή κοινότητα, να συσπειρώσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και όλους τους Ουκρανούς απέναντι στο ρωσικό εισβολέα. Τόνισε χαρακτηριστικά πως η εισβολή στην Ουκρανία «δεν είναι το θέλημα του ρωσικού λαού αλλά θέλημα του Πούτιν».


Σύμφωνα με τον Ναύαρχο Φόγκο «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότηταςκαι ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείο», ενώ για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, επισήμανε ότι η Ελλάδα τιμά τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας στρατηγική τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου στην Μεσόγειο, καθώς υπάρχουν και πολλά ρωσικά πλοία στην περιοχή, ο ναύαρχος Φόγκο εκτίμησε πως όσο υπάρχει κλιμάκωση της έντασης δεν θα πρέπει πλοία του ΝΑΤΟ να πλέουν πολύ κοντά με ρωσικά πλοία, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πώς «το ΝΑΤΟ μπορεί να καταστρέψει μέσα σε λίγες ημέρες ολόκληρο το ρωσικό ναυτικό».

Η εκδήλωση στηρίζεται και συν-διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας στο οποίο ηγείται ο κ. Endy Zemenides, με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Καθημερινή».

3 σχόλια:

  1. Ε φυσικά από εσάς τα αμερικανακια ξεκίνησε όλο το κακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς δηλαδή ότι αν μια βροχερή μέρα βγεις έξω με ομπρέλα και κάποιος ενοχληθεί που απλώς την κρατάς και σε πλακώσει στο ξύλο, θα φταίτε εσύ και ο βιομήχανος που φτιάχνει ομπρέλες αλλά όχι ο ανισόρροπος επιτιθέμενος. Κατάλαβα καλά;

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365