Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Σφίγγει ο κλοιός στην υπόθεση της Πάτρας: “Δεν υπάρχει κανένα σύνδρομο” λένε οι γιατροί

Οικογένεια, συγγενείς, αστυνομία, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και η κοινή γνώμη αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Κάθε ημέρα που περνά όλο και πιο πολύ κορυφώνεται η αγωνία για το τι κρύβεται πίσω από τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. 

Οικογένεια, συγγενείς, αστυνομία, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και η κοινή γνώμη αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί επιτέλους η λύση στον γρίφο του θανάτου. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, μαρτυρίες και καταθέσεις αξιολογούνται καθημερινά ενώ και τα στοιχεία που συλλέγει το τμήμα Ανθρωποκτονιών συγκεντρώνονται ώστε να μπουν όλα τα κομμάτια του δύσκολου παζλ σε σειρά και να σχηματιστεί η εικόνα για το τι έχει συμβεί με τον θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από την Τζωρτζίνα.


Η στόχευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. Έχουν ληφθεί σημαντικά στοιχεία από το Ωνάσειο και ακολουθούν στοιχεία και αναφορές από το «Αγλαΐα Κυριακού». Τα επόμενα 24ωρα θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα, για να πάρουν διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής.


Ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Θανάσης Κατερινόπουλος εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι πρόκειται για έγκλημα από το ίδιο ανθρώπινο χέρι και μάλιστα αποκάλυψε ότι κάποιος ζήτησε από το γραφείο τελετών να καλυφθούν οι μώλωπες σε ένα από τα παιδιά και ο ίδιος άνθρωπος επέστρεψε πριν την κηδεία για να δει αν αυτό έγινε σωστά.Το συγκεκριμένο γραφείο τελετών αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

«Θα κάνω έτσι και μια έκκληση στους παλιούς μου συναδέλφους, ας βρουν εκείνο το γραφείο Τελετών στην Πάτρα και ας ρωτήσουν ποιος έφτιαξε εκείνο το παιδί και ποιος πήγε και ενημερώθηκε -κατά πληροφορίες- αν καλύφθηκαν οι μώλωπες που είχε. Δεν αναφέρομαι στο παιδί που είχε εκδορές. Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί που ήρθαν σε μένα πήγαν και στο ανθρωποκτονιών. Αν δεν πήγαν ας πάει το ανθρωποκτονιών σε αυτούς».


Δεν βρίσκουν επιστημονική εξήγηση, οι γιατροί

Σύμφωνα με το protothema.gr, νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη μια επιστημονική εξήγηση-«απάντηση» στο πώς χάθηκαν η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων, έχει γίνει έρευνα σε τέσσερα-πέντε σύνδρομα κληρονομικής φύσεως από τα οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί ο θάνατος των παιδιών, όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιαδήποτε από αυτά τα σύνδρομα. Όσον αφορά στο σύνδρομο για το οποίο γίνεται λόγος από την πλευρά της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου περί καρδιακής αρρυθμίας της μικρής Τζωρτζίνας-δηλαδή πότε να έχει ταχυκαρδία και πότε βραδυκαρδία-πρόκειται για σύνδρομο που οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Παράλληλα οι γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας υπογραμμίζουν ότι οι αναφορές της μητέρας για την άφιξη των γιατρών αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα στην Τζωρτζίνα είναι ψευδείς, με έναν από τους γιατρούς να υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου-κάτι που αναμένεται να καταθέσει και στις Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365