Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ξεκάθαρος ο Θανάσης Κατερινόπουλος για την Πάτρα: «Ίδιο χέρι αφαίρεσε τη ζωή της Μαλένας και της Τζωρτζίνας»

Κατά 98% έχω πειστεί ότι ανθρώπινο χέρι έκοψε το νήμα της ζωής των τριών παιδιών

Ο επίτιμος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος, βλέπει «εγκληματική ενέργεια» στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου στην Πάτρα, τα οποία πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Ο κ. Κατερινόπουλος εκτιμά ότι πίσω από τους θανάτους της 9χρονης Τζωρτζίνας και της 3,5 ετών Μαλένας στο νοσοκομείο κρύβεται το ίδιο πρόσωπο και, μιλώντας στην Espresso, δηλώνει βέβαιος ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί καθώς «δεν είναι τόσο δύσκολη όσο χαρακτηρίζεται».

«Κατά 98% έχω πειστεί ότι ανθρώπινο χέρι έκοψε το νήμα της ζωής των τριών παιδιών. Αφήνω μικρό ποσοστό να έχει συμβεί κάτι άλλο, επιστημονικά ανεξήγητο. Εδώ έχουμε μια αλληλουχία συμπτώσεων και επαναλαμβανόμενων. Και συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες, παύουν να είναι συμπτώσεις» τονίζει.

«Αν δεν προκύψει γονιδιακό ζήτημα, δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από αυτήν της εγκληματικής ενέργειας. Ένα ακόμα δεδομένο είναι πως όλοι οι θάνατοι επήλθαν Σαββατοκύριακα, κάτι που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση» είπε.

Ο κ. Κατερινόπουλος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, λόγω του μειωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τα Σαββατοκύριακα, να μπήκε «επισκέπτης» στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν τα δύο κορίτσια από τα τρία και να τους έκανε κακό.

«Δεν ρίχνω ευθύνη στους γονείς, που βιώνουν το δράμα τους και οι καταθέσεις τους θα είναι καταλυτικές, αλλά πρέπει να εντοπιστούν όλοι όσοι είχαν πρόσβαση στους θαλάμους των παιδιών εκτός από τους ίδιους και να εξεταστούν εξονυχιστικά» διευκρινίζει ο κ. Κατερινόπουλος.


Ο απόστρατος αξιωματικός ρωτήθηκε αν εκτιμά ότι πίσω από τους θανάτους των παιδιών βρίσκεται το ίδιο χέρι, με την απάντησή του να είναι ξεκάθαρη: «Για τους θανάτους των παιδιών που κατέληξαν στο νοσοκομείο πιστεύω πως πίσω από αυτούς βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο, το ίδιο χέρι. Αυτό βεβαίως δεν μπορούμε να το πούμε για τον θάνατο της Ίριδας στο σπίτι της».

Το ζητούμενο είναι αν θα λυθεί το μυστήριο ή αν αυτή η υπόθεση θα μείνει στα αστυνομικά και τα ιατρικά χρονικά ως ένας άλυτος γρίφος που μπήκε στο αρχείο. «Δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολη υπόθεση» υποστηρίζει ο κ. Κατερινόπουλος και εκτιμά ότι θα χρειαστεί τον χρόνο της, αλλά θα διαλευκανθεί από τους έμπειρους αξιωματικούς που την έχουν αναλάβει.

«Ένας καλός ερευνητής πρέπει να εξετάζει τα πάντα. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους, αλλά για τον ερευνητή αστυνομικό όλοι είναι ύποπτοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Όταν ερευνάται μια υπόθεση, σε αυτήν παίζουν ρόλο τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Σε μια έρευνα υπάρχουν και άλλες παράμετροι που υποχρεούται να ψάξει η Αστυνομία» λέει ο επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με το αν πιστεύει ότι οι αστυνομικοί έχουν κάποια στόχευση στην έρευνά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365