Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Είδηση «βόμβα»: Στο τραπέζι είσοδος ανεμβολίαστων χωρίς πιστοποιητικό και σε εσωτερικούς χώρους

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα παραμείνει σε ισχύ

Είδηση βόμβα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ο οποίος για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και σε εσωτερικούς χώρους για την περίοδο του καλοκαιριού. Αντίθετος με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού εμφανίζεται ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα παραμείνει σε ισχύ, ωστόσο εξετάζεται να καταργηθεί για την περίοδο του καλοκαιριού τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.


Βόμβα από τον υπουργό Θάνο Πλεύρη ο οποίος αποκάλυψε ότι στο τραπέζι βρίσκεται η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και σε εσωτερικούς χώρους.

Για πρώτη φορά, ο υπουργός αποκαλύπτει ότι ενδεχομένως επιτραπεί η είσοδος σε κλειστούς χώρους και σε ανεμβολίαστους αλλά μόνο για την περίοδο του καλοκαιριού και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Όσον αφορά την ημερομηνία που θα γίνει αυτό τόνισε ότι θα γίνει είτε από τις 18 Απριλίου είτε από τον Μάιο. 


Αντίθετος ο Παυλάκης

Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση του Χονγκ Κόγνκ, όπου η μετάλλαξη όμικρον 2 έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους, κυριώς σε ηλικιωμένους.

«Στο Χονγκ Κόγνκ υπάρχει ένα τεράστιο κύμα έξαρσης από όμικρον 2. Η μετάλλαξη αυτή, χτύπησε κυρίως τους ηλικιωμένους, καθώς οι περισσότεροι δεν ήταν εμβολιασμένοι οι περισσότεροι. Τα εμβόλια σώζουν», ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχει περίπτωση από τον επόμενο χρόνο θα έχουμε επιδημία και γρίπης και κορωνοϊού, θα είναι στατιστικά πιο εύκολα να πιάσει και τα δύο. Όπως έχουμε τις παραλλαγές του κορωνοϊού, έτσι έχουμε και διαφορετικούς τύπους γρίπης. Υπάρχουν στο εμβόλιο της γρίπης, 4 τύποι γρίπης και οι επιστήμονες κάθε φορά βάζουν ένα νέο τύπο. Έτσι όπως θα εξελιχθεί και ανάλογα με τις συνθήκες που θα έχουμε, θα εξαρτηθεί εάν θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης αλλά και το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορωνοϊού», πρόσθεσε.

Για την άρση των μέτρων του κορωνοϊού και την ενδεχόμενη κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως, « είναι λάθη που πληρώθηκαν στο παρελθόν και θα πληρωθούν ξανά εάν χαλαρώσουν πάρα πολύ όλοι και όλα. Οι μόνες χώρες που κρατούν αντίσταση είναι η Ταϊβάν και η Κίνα, που δεν έχουν ανοίξει όλα λόγω του φόβου νέας έξαρσης που υπολογίζεται ότι μπορεί να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι. Σε αυτές τις χώρες δεν έχουν εμβόλια mRNA και δεν είναι προστατευμένοι τόσο, ώστε να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες».

«Με την όμικρον 2 όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν. Θα πρέπει να κρατιούνται τα μηχανικά μέτρα, δηλαδή οι μάσκες, οι αποστάσεις και ο εξαερισμός του χώρου. Τα κρούσματα είναι απαράδεκτα ψηλά, δυστυχώς εάν συνεχιστεί η κατάσταση, οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί τριπλά δεν αποκλείεται να νοσήσουν».

Σε άλλη ρότα βρίσκεται κυβέρνηση και επιτροπή με το πιθανότερο σενάριο να περιλαμβάνει την κατάργηση του πιστοποιητικό εμβολιασμού στις 18 Απριλίου, εφόσον δεν αυξηθούν τα κρούσματα. Σε περίπτωση που υπάρξει νέα έξαρση ενδεχομενως τα μέτρα να χαλαρώσουν από την Πρωτομαγιά.

1 σχόλιο:

  1. Από της πολλές βόμβες τόσο καιρό,περάσαμε και την Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365