Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Νεότερα για το έκτακτο δώρο Πάσχα: Νέοι δικαιούχοι στο τραπέζι, πότε η πληρωμή

Στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου προτίθεται η κυβέρνηση να αποκαλύψει ενιαίο πρόγραμμα στήριξης

Λεπτομέρειες για το έκτακτο δώρο Πάσχα - την επιταγή ακρίβειας θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος Μαρτίου η κυβέρνηση, προκειμένου να γίνει η πληρωμή πριν από το Πάσχα.


Στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου προτίθεται η κυβέρνηση να αποκαλύψει ενιαίο πρόγραμμα στήριξης που θα περιλαμβάνει το στοχευμένο οικονομικό βοήθημα για τους πιο ευάλωτους σε συνδυασμό με τις οριζόντιες παρεμβάσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.


Οι ανακοινώσεις για το άτυπο δώρο Πάσχα, μία επιταγή ακρίβειας κατά την ορολογία του πρωθυπουργού σε συγκεκριμένες κατηγορίες χαμηλών εισοδημάτων είναι πλέον θέμα χρόνου, καθώς επιδιώκεται η νομοθέτησή της το συντομότερο, όσο το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να εξετάζει σενάρια για το ύψος και τους δικαιούχους με την αγωνία να μην εκτροχιαστεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για αντιγραφή του μοντέλου Χριστουγέννων με τα χρήματα να δίνονται σε πάνω από 1 εκατ. πολίτες. Μόνο που αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται εναγωνίως έξτρα δημοσιονομικός χώρος για να προστεθούν και άλλοι δικαιούχοι. 


Όπως αναφέρουν πηγές, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, πριν από μερικές εβδομάδες οι υπολογισμοί και τα σχέδια ήταν επί χάρτου «τα οποία ξεπερνιούνται από την πραγματικότητα». 


Στο πλαίσιο αυτό έχουν τρέξει τα σενάρια για έκτακτο δώρο Πάσχα 250-300 ευρώ (σύμφωνα με τα αρχικά μοντέλα) που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα ξεπερνά τις κατηγορίες ευάλωτων της τελευταίας, χριστουγεννιάτικης ενίσχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365