Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι τοξικολογικές στη Τζωρτζίνα λύνουν την υπόθεση - Ερχονται συλλήψεις

«Περιμένουμε τα πορίσματα εκτός αν κάποιος έρθει και ομολογήσει»

Συλλήψεις αναμένονται για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, όπως είχε προαναγγείλει και ο Θανάσης Κατερινόπουλος - Τα νέα στοιχεία και οι νέες μαρτυρίες που ερευνώνται - «Περιμένουμε τα πορίσματα εκτός αν κάποιος έρθει και ομολογήσει», αναφέρει ο αστυνομικός, Γιώργος Καλλιακμάνης.


Οι έρευνες για τους μυστήριους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα φαίνεται να οδεύουν προς το τέλος, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις μέχρι και την Τετάρτη, όπως έχει προαναγγείλει και ο έμπειρος αξιωματικός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος. «Κλειδί» στην εξιχνίαση της υπόθεσης με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα φαίνεται να είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, οι οποίες, σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», έχουν ολοκληρωθεί και έχουν φτάσει στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.


Στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας φαίνεται να υπάρχει ένα ορατό αποτέλεσμα που είναι ικανό να ξεκλειδώσει την υπόθεση και δεν χρειάζεται να συνδυαστεί με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να περιμένουμε τα πορίσματα εκτός αν έρθει κάποιος και ομολογήσει».


«Έδειχνε σαν κάτι να φοβάται η Τζωρτζίνα»

«Η Τζωρτζίνα τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας, με όσους μιλούσε για το γεγονός που είχε τραυματίσει την ψυχούλα της, ξεκινούσε τη διήγησή της από την κουζίνα και μετά. Εκεί δηλαδή που η θεία της μετέφερε το βρέφος για να το επαναφέρει μαζί με τη Ρούλα. Φαινόταν σαν να είχε διαγράψει εντελώς το πριν από το μυαλό της και όταν τη ρωτούσαμε σχετικά, έδειχνε σαν κάτι να φοβάται», περιγράφει πρόσωπο από το στενό τους περιβάλλον υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία όλων σχετικά με την ψυχολογία της Τζωρτζίνας. Οι αναφορές της νοσηλεύτριας εγείρουν ερωτήματα.


«Αυτά που θα σας πω, έγιναν όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο και πριν πάθει την ανακοπή. Καταλαβαίνετε ότι πέσαμε όλοι να βοηθήσουμε μετά τον θάνατο της Ίριδας που ήταν πρόσφατος. Ρωτήσαμε τη μητέρα για το πώς έχει πάρει τον θάνατο της δεύτερης αδελφής της. Μας απάντησε με έναν τρόπο που τουλάχιστον εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Είπε “Μια χαρά είναι, μη σου πω πως ζήλευε και τώρα νιώθει καλύτερα μόνη της”», αποκαλύπτει η νοσηλεύτρια.


Λέων: Οι ιατροδικαστές δεν αποφασίζουμε ούτε σαν Πυθίες ούτε σαν ντετέκτιβ

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, σημείωσε ότι «οι ιατροδικαστές δεν αποφασίζουμε ούτε σαν Πυθίες ούτε σαν ντετέκτιβ. Για τους δύο πρώτους θανάτους οι ίδιοι γονείς έχουν φροντίσει να δώσουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα στη δημοσιότητα και αυτά κρίναμε. Με αυτά προκύπτει ότι ένα σημαντικό ενδεχόμενο για το τι έχει συμβεί σε αυτά τα παιδιά είναι το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, το οποίο σημαίνει αποστέρηση οξυγόνου».


Ο Γρηγόρης Λέων πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στον ιατρικό φάκελο του πρώτου παιδιού, τονίζοντας ότι «έχουμε το ευτύχημα να έχουμε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από την ίδια τη μάνα. Μέσα στην αγωνία της και τις συνεντεύξεις της έχει περιγράψει ακριβώς τη στιγμή του θανάτου των παιδιών της».


Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη περίπτωση που θα μείνει στα χρονικά της επιστήμης. «Υπάρχει ένα πλούσιο ιστορικό που καταγράφεται μέσα από τις νοσηλείες και για τη Μαλένα και για τη Τζωρτζίνα και είμαστε πολύ κοντά στο να βρούμε την αλήθεια», υπογράμμισε.


Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, εξήγησε ότι από τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν σε επίπεδο προανάκρισης, θα φανεί αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στον παθολογικό θάνατο ή από αμέλεια ή με πρόθεση εγκληματικής ενέργειας. «Θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά πορίσματα και την προανάκριση, εκτός αν έρθει κάποιος και ομολογήσει και πει “εγώ το έκανα”», επισήμανε. Πάντως, η δικηγόρος, Βασιλική Παπαδημητρίου, δήλωσε ότι ο εισαγγελέας για να ασκήσει ποινική δίωξη θα πρέπει να στηριχτεί στα ιατρικά πορίσματα και στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, συμπληρώνοντας ότι οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών θα δώσουν στοιχεία για να υπάρξει κάποιος ύποπτος ή ύποπτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365