Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Πότε φεύγουν οι μάσκες και από τα σχολεία

Είμαστε σε μια πορεία αποκλιμάκωσης

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσιάζουν πτωτική τάση, η μάσκα έπαψε να είναι υποχρεωτική σε ανοιχτούς χώρους. Πότε παίρνουν σειρά τα σχολεία.


«Είμαστε σε μια πορεία αποκλιμάκωσης, επιτέλους και τα κρούσματα αρχίζουν και έχουν μια σαφή πτωτική πορεία» τόνισε μιλώντας στο OPEN, ο Ο Νίκος Τζανάκης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.


Και συμπλήρωσε: «Από τα 17.000 – 18.000 έχουμε πέσει και μέχρι το τέλος του μήνα θα προσεγγίσουμε τα 10.000 κρούσματα. Θα παραμείνουν βέβαια εκεί, όμως αυτά δίνουν νοσηλείες περίπου 2%. Το υγειονομικό μας σύστημα θα βρίσκεται σε πολύ καλή ανταπόκριση και δεν θα χρειαστεί να πιεστεί και να λαμβάνονται μέτρα που επηρεάζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας».


Ερωτώμενος για τις μάσκες στα σχολεία και πότε θα μπορέσουν τα παιδιά να της βγάλουν, ο Νίκος Τζανάκης απάντησε: «Είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση να φύγουν οι μάσκες στα σχολεία. Έχουν νοσήσει 2.000.000 άνθρωποι, σε μια τεχνητή προστατευτική ανοσία 70% - 80% προστέθηκε και αυτή η φυσική ανοσία. Βλέπω τελείως ρεαλιστικό τουλάχιστον στους εκπαιδευτικούς χώρους να αρχίσουν να φεύγουν οι μάσκες από τα παιδάκια που σε ποσοστό 50% έχουν νοσήσει. Συν τα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί. Ρεαλιστικό θα ήταν να τα αφήσουμε μέχρι το Πάσχα ή λιγο πριν να δοκιμάσουμε να πάμε χωρίς μάσκες στα σχολεία. Θα έλεγα να μην είναι καθολικό αλλά σε προαιρετικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365