Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Καθαρά Δευτέρα: Τι κάνουμε αν ο χαρταετός μας μπλεχτεί σε καλώδια

Συμβουλές

Συμβουλές δίνει ο ΑΔΜΗΕ για την ασφάλεια των πολιτών ενόψει με το πέταγμα του χαρταετού.


Ενόψει του εορταστικού τριημέρου της Αποκριάς και ειδικότερα της Καθαράς Δευτέρας με το... παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) συμβουλεύει τους πολίτες να μην πετούν το χαρταεττους κοντά σε πυλώνες και γραμμές Υψηλής Τάσης ή κοντά σε Υποσταθμούς, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αλλά και διακοπή της παροχής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.


Σε περίπτωση που χαρταετός μας μπλεχτεί σε καλώδια (κάτι που όλοι μας έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές), τότε για την ασφάλειά μας πρέπει να:


Μμην επιχειρήσουμε να τον απελευθερώσουμε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.

Μην προσπαθούμε να αναρριχηθούμε επάνω σε πυλώνες Υψηλής Τάσης, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι από τα παραπάνω, τότε πρέπει άμεσα να επικοινωνήουμε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365