Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Αμπράμοβιτς: Δηλητηριάστηκε από σοκολάτα -Ήταν προειδοποίηση για να μην προδώσει το Κρεμλίνο

Tι αναφέρει ερευνητής

Τόσο ο Αμπράμοβιτς όσο και οι άλλοι δύο Ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Tι αναφέρει ερευνητής.


Ο επικεφαλής ερευνητής που αποκάλυψε τη δηλητηρίαση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς είπε ότι η επίθεση αυτή ήταν μια προειδοποίηση προς τον δισεκατομμυριούχο και άλλους να μην προδώσουν το Κρεμλίνο.

Ο Κρίστο Γκρόζεφ, επικεφαλής ερευνητής της Ρωσίας για το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bellingcat, τόνισε ότι σκοπός της επίθεσης δεν ήταν να πεθάνει ο Αμπράμοβιτς, αλλά να σταλεί το μήνυμα προς όσους ολιγάρχες κήρυξαν ανεξαρτησία από το Κρεμλίνο και επέκριναν τον πόλεμο. Παρόμοια δηλητηρίαση έπαθαν επίσης δύο Ουκρανοί διαπραγματευτές.

Ο ερευνητής είπε στο Times Radio: «Η δόση δεν ήταν αρκετά υψηλή για να σκοτώσει κανέναν από τους τρεις, ο πιο πιθανός στόχος θα ήταν ο Αμπράμοβιτς. Και είναι κάπως λογικό. Εννοώ, προσφέρθηκε να παίξει... αυτόν τον ρόλο του έντιμου μεσολαβητή, αλλά άλλοι ολιγάρχες είχαν... κηρύξει βέβαιη ανεξαρτησία από τη θέση του Κρεμλίνου και επέκριναν τον πόλεμο. Έτσι θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως προειδοποιητικό σημάδι για αυτούς, να μην ενταχθούν στις τάξεις εκείνων που διαφωνούν και να μην είναι υπερβολικά έντιμοι μεσολαβητές».

Εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε χθες ότι ο ολιγάρχης είχε συμπτώματα δηλητηρίασης αφότου έφαγε σοκολάτα και ήπιε νερό, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τόσο ο Αμπράμοβιτς όσο και οι άλλοι δύο διαπραγματευτές εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν ερεθισμό και τσούξιμο στα μάτια καθώς και ξεφλούδισμα του δέρματος σε πρόσωπο και χέρια.

Ο Αμπράμοβιτς φέρεται να «τυφλώθηκε για αρκετές ώρες» και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγή του Guardian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365