Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Ζελένσκι: Θα βρούμε κάθε μπ@στ@ρδο, θα ησυχάσετε μόνο στον τάφο σας

«Θα βρούμε κάθε μπάσταρδο!»

Κριτική στους δυτικούς ηγέτες για τη μη απάντησή τους στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι θα πλήξει το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας, άσκησε ο Β. Ζελένσκι σε μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής.  


«Δεν άκουσα ούτε έναν παγκόσμιο ηγέτη να αντιδρά σε αυτό», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «το θράσος του επιτιθέμενου είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Δύση ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν επαρκούν».


Ο Ζελένσκι ζήτησε να στηθεί ένα «δικαστήριο» για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι διατάζουν και διαπράττουν τέτοια εγκλήματα. «Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας των κατακτητών που μπορούν να ανακοινώνουν τέτοιες φρικαλεότητες», σημείωσε.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του σκοπεύουν να πλήξουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας. «Καλούμε όλο το προσωπικό των εγκαταστάσεων της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας … να εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.


Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημείωσε ότι χιλιάδες εργάζονται στις εγκαταστάσεις αυτές και ότι βρίσκονται σε πόλεις με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και μίλησε για «φόνο» και «εσκεμμένη δολοφονία». «Το θράσος των εισβολέων είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση ότι οι κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία δεν αρκούν», έκρινε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.


«Πρέπει να στηθεί ένα δικαστήριο για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι διατάζουν και εκτελούν τέτοια εγκλήματα. Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας των κατακτητών που μπορούν να ανακοινώνουν τέτοιες προγραμματισμένες φρικαλεότητες», σημείωσε ο Ζελένσκι.


«Θα βρούμε κάθε μπάσταρδο!»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με την οργή να “ζωγραφίζεται” στο πρόσωπό του, αναφέρθηκε και στο Ιρπίν, όπου μια 4μελής οικογένεια, η μητέρα, ο πατέρας και τα δυο τους παιδιά, που προσπαθούσε να διαφύγει από τους βομβαρδισμούς, σκοτώθηκε. Οι εικόνες με τα άψυχα σώματά τους στην άκρη του δρόμου, συγκλόνισαν τον κόσμο. 


«Προσπαθούσαν απλά να φύγουν από την πόλη. Να δραπετεύσουν. Όλη η οικογένεια. Πόσες οικογένειες σαν αυτή έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία; Δεν θα συγχωρήσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε. Θα τιμωρήσουμε όποιον κάνει τέτοιες θηριωδίες σε αυτόν τον πόλεμο. Στη χώρα μας. Θα βρούμε κάθε μπάσταρδο που πυροβόλησε στις πόλεις μας, στο λαό μας, που βομβάρδισε τη γη μας, που εξαπέλυσε πυραύλους, που έδωσε την εντολή, που πάτησε το κουμπί. Δεν θα υπάρξει μέρος στη γη για εσάς για να βρείτε ησυχία, εκτός από τον τάφο σας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.


«Δεν θα υπάρξει συγχώρεση για τα κατεστραμμένα σπίτια. Δεν θα υπάρξει συγχώρεση για τους 500 και πλέον πυραύλους που χτύπησαν τη γη μας. Σε όλη την Ουκρανία, χτυπούν αμάχους. Δεν θα συγχωρήσουμε το πυροβολισμό άοπλων ανθρώπων, την καταστροφή της υποδομής. 


Δεν θα συγχωρήσουμε. Εκατοντάδες θύματα, χιλιάδες που υποφέρουν. Και ο Θεός δεν θα συγχωρήσει. Όχι σήμερα. Όχι αύριο. Ποτέ. Και αντί για συγχώρεση, θα υπάρξει η μέρα της κρίσης. Είμαι σίγουρος γι αυτό!», συμπλήρωσε.

3 σχόλια:

  1. Ένας καραγκιόζης που προσπαθεί να εμπλέξει όλοι την Ευρώπη παραίτηση καραγκιόζης να σωθούν άμαχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι λες εσύ. Εγώ λέω ότι ο Πούτιν είναι στυγνός δικτάτορας και παρανοϊκός δολοφόνος

      Διαγραφή
    2. ξανασκεψου τι ακριβως γραφεις
      οι μεγαλοι κανουν τις δουλειες τους και ο λαος παντα πληρωνει
      ο σεφερλης της ουκρανιας θα το σκισει το καλτσον ειμαι βεβαιος

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365