Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Με μοντέλο Χριστουγέννων στους δικαιούχους η επιταγή ακρίβειας

Πως θα δοθεί
Υπο στενά δημοσιονομικά περιθώρια, η κυβέρνηση ετοιμάζει το έκτακτο δώρο Πάσχα, πώς θα δοθεί η «επιταγή ακρίβειας» στους δικαιούχους.

Απολύτως αναγκαία καθιστά η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας μια πολυδιάστατη κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να στηθούν αναχώματα για την Ελληνική Οικονομία. Το τοπίο είναι εξαιρετικά ρευστό με τις διαπραγματεύσεις να είναι σε εξέλιξη και την Ευρώπη να αναζητά διέξοδο διαφυγής από την εξάρτηση της από το Ρωσικό αέριο.


Η κούρσα στις τιμές έχουν σημάνει συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη με την Κομισιόν να εξετάζει σενάρια ελάφρυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση «ζυγίζει» τα δημοσιονομικά περιθώρια προκειμένου να δει τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να προχωρήσει στο έκτακτο επίδομα στήριξης. 

Δεδομένο είναι ότι όσο περνούν οι μέρες τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν και μαζί περιορίζονται και οι δυνατότητες που έχει η Ελληνική Οικονομία προκειμένου να στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Στην Αθήνα εκτιμούν ότι είναι αναγκαία πλέον να υπάρξει συνολική παρέμβαση της Κομισιόν, στη λογική του Ταμείου Ανάκαμψης, με μόνο στόχο να στηριχθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ευρωπαϊκή πρόταση ενδέχεται να παρουσιαστεί αφού οι ηγέτες της ΕΕ πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βερσαλλίες της Γαλλίας, στις 10-11 Μαρτίου.

Οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι κοινές ομολογίες, καθώς και το ύψος των χρημάτων, τα οποία θα πρέπει να συγκεντρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365