Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Και επίσημα αλλαγές στην κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, μπαίνουν κριτήρια

Αλλαγές στην κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ

Τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια με αυτά του επιδόματος θέρμανσης θα ισχύουν για όσους θέλουν να έχουν τις παροχές του ΟΑΕΔ.


Αυτό δεν ισχύει όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για το επίδομα ανεργίας, το βοήθημα μακροχρόνια ανέργων και το βοήθημα αυτοτελώς απασχολούμενων.


Έτσι για έναν έγγαμο που θέλει να έχει τις παροχές του ΟΑΕΔ θα πρέπει να έχει εισόδημά μέχρι 20.000 ευρώ.


Στους ανέργους που εξαπατούν το κράτος δηλώνοντας άνεργοι για πάνω από 10ετία με υψηλά εισοδήματα και διαμονή στα Βόρεια προάστια αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση του σχεδίου νόμου για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ.


"Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι υπάρχει βαθύ πρόβλημα έχουμε μακροχρόνια ανέργους για πολλά χρόνια" τόνισε ο υπουργός.


Αυτή τη στιγμή όπως είπε ο υπουργός πάνω από 10 χρόνια εγγεγραμμένοι είναι 51.143 πολίτες με ετήσιο εισόδημά άνω των 20.000 ευρώ. Επίσης παραμένουν μέχρι 20 χρόνια στις λιστες του ΟΑΕΔ ενώ δηλώνουν υψηλά εισοδήματα:


- 40.000 άνεργοι που δηλώνουν πάνω από 20.000 ευρώ ετησίως


- 13.000 άνεργοι που δηλώνουν ετησίως πάνω από 30.000 ευρώ.


Αναλυτικότερα ο υπουργός Εργασίας ανέφερε παραδείγματα πολιτών που εξαπατούν το κράτος:


- Άνδρας 61 ετών έγγαμος με 230 μήνες ανεργίας με εισόδημά το 2020 70.000 ευρώ.


- Γυναίκα 56 ετών με 140 μήνες διαμένει στον Λυκαβηττό με εισόδημά του 2020 160.000 ευρώ.


- Άνδρας 55 ετών με 10 χρόνια ανεργίας κάτοικος Δήμου Διονύσου με 250.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα


- Ζευγάρι άνδρας 55 ετών και γυναίκα 51 με 10 χρόνια ανεργίας με 130.000 οικογενειακό εισόδημά


- 48 ετών με 11 χρόνια ανεργίας κάτοικος βορείων προαστίων 300.000 ευρώ.


Οι εν λόγω άνεργοι έκαναν χρήση των παροχών του ΟΑΕΔ όπως είναι η μοριοδότηση για προσλήψεις, κοινωνικός τουρισμός, κοινωνικές παροχές ΟΑΕΔ, δωρεάν μετακινήσεις κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365