Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε το εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο και στον άνθρακα

Στο διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την στήριξή του στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή εμπάργκο στις ρωσικές πηγές ενέργειας.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στις ΗΠΑ, αυξάνοντας μια εκστρατεία πίεσης στη Μόσχα σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Απαγορεύουμε κάθε εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.


Στο διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την στήριξή του στην Ουκρανία και τον πρόεδρό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι και σημείωσε πως παραμένουν πιστές στην εφαρμογή του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, που αφορά στην προστασία του εδάφους των χωρών της Συμμαχίας. «Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το πακέτο με τις κυρώσεις που δημιουργεί προβλήματα στη Ρωσία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζοντας πως «η ελευθερία κοστίζει και θα κοστίσει και στους Αμερικανούς». Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τονίσει πως τα μέτρα ενάντια στη Ρωσία δημιουργούν μία νέα πραγματικότητα στην οποία όλοι συμβάλλουν.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε το Bloomberg νωρίτερα σήμερα σε δημοσίευμά του, το Κογκρέσο είναι αυτό που άσκησε πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν να κινηθεί πιο γρήγορα.


Το αέριο και το πετρέλαιο της Ρωσίας είχαν μέχρι στιγμής απαλλαγεί ως επί το πλείστον από κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω ανησυχίας για τις οικονομικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, η οποία έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και, κυρίως, το φυσικό αέριο.


Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι σκόπευε να απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία, αλλά η κίνηση ήταν σε μεγάλο βαθμό συμβολική - η χώρα δεν έχει εισάγει κανένα από το 2019.


1 σχόλιο:

  1. πρόεδρε καλά τα λες , αλλά κι εκει έχει πολλούς ψεκασμένους και πρόσεχε μην βγει ο μαφιόζος ο Τραμπ πάλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365