Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Κατάπαυση πυρός σε Μαριούπολη και Βολνοβάκα ανακοίνωσε η Ρωσία για να απομακρυνθούν άμαχοι

Οι ρωσικές δυνάμεις θα σταματήσουν να πυροβολούν
Στην κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη και Βολνοβάκα προχώρησε η Ρωσία, μετά από δέκα ημέρες εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα σταματήσουν να πυροβολούν στις 10:00 ώρα Μόσχας για να επιτρέψουν την έξοδο ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις ουκρανικές πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάκα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μετέδωσε το Interfax.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δήμαρχος της Μαριούπολης προειδοποίησε νωρίτερα ότι η πόλη έχει «μπλοκαριστεί» από τις ρωσικές δυνάμεις και έκανε έκκληση για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο που θα επιτρέπει στους πολίτες να φύγουν με ασφάλεια. Ο δήμαρχος Vadym Boychenko έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η πόλη δεν έχει νερό, θέρμανση ή ηλεκτρισμό και ότι οι προμήθειες τροφίμων είναι χαμηλές.

Τρίτος γύρος συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας το Σαββατοκύριακο

Ρωσία και η Ουκρανία έχουν προγραμματίσει τρίτο γύρο συνομιλιών για το Σαββατοκύριακο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της καγκελαρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν με τον καγκελάριο της Γερμανίας Ο.Σολτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνομιλία διήρκεσε μία ώρα και οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διαφορετικές απόψεις τους, με τον Όλαφ Σολτς να εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία. «Εδώ και μέρες υπάρχουν άσχημες εικόνες και πληροφορίες από την Ουκρανία», επισήμανε ο καγκελάριος και κάλεσε τη ρωσική ηγεσία «να σταματήσει αμέσως όλες τις μάχες και να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις επίμαχες περιοχές». Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συνομιλίες στο εγγύς μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365