Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Βενζίνη: Μείωση της τιμής το επόμενο τριήμερο - Πού θα φτάσει το λίτρο

Στο επόμενο τριήμερο θα δούμε μειωμένες τιμές στα καύσιμα

Οι προβλέψεις για την βενζίνη έδειχναν ότι η τιμή του λίτρου θα ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ, αλλά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασματόγλου επεσήμανε ότι το επόμενο τριήμερο θα υπάρξει μείωση και θα πέσει κάτω από 2 ευρώ.


Στο επόμενο τριήμερο θα δούμε μειωμένες τιμές στα καύσιμα, δήλωσε στο Open ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασματόγλου, προσθέτοντας ότι για την ώρα θα πέσει κάτω από τα 2 ευρώ η βενζίνη. Σημειώνεται, ότι οι προβλέψεις του ότι η αμόλυβδη μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2,5 ευρώ, επιβεβαιώθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς σε πολλά βενζινάδικα της χώρας έχει ξεπεράσει τα 2,1 ευρώ. Επεσήμανε πάντως, ότι δεν θα υπάρξει για την ώρα μείωση πάνω από 20 λεπτά του ευρώ.


Στα 2,1 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Παρατηρητήριο των τιμών των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, η μέση τιμή της 95άρας αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,1 ευρώ το λίτρο, η 100άρα κοστίζει κατά μ.ο 2,27 ευρώ το λίτρο, ενώ το diesel βρίσκεται στο 1,83 ευρώ το λίτρο. Το υγραέριο έχει ανέβει στο 1,18 ευρώ το λίτρο.


Πάντως, ήδη σε νομούς όπως οι Κυκλάδες (2,132) και τα Δωδεκάνησα (2,075) άλλωστε, η 95άρα βενζίνη έχει ξεπεράσει εδώ και βδομάδες τα 2 ευρώ/λίτρο. Η τιμή της απλής αμόλυβδης την 1η Ιανουαρίου του 2022 ήταν 1,74 ευρώ/λίτρο, κάτι που συνεπάγεται πως μέσα σε δύο μήνες, η τιμή έχει αυξηθεί πάνω από 34%. Παρόμοια αύξηση βλέπουμε και στο diesel, αφού την 1η Ιανουαρίου του 2022 η τιμή του ήταν κατά μέσο όσο 1,48 ευρώ/λίτρο και τώρα φτάνει το 1,68 ευρώ/λίτρο.


Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπ. Ανάπτυξης, οι μέσες τιμές καυσίμων διαμορφώνονται ως εξής:


αμόλυβδη 95 οκτ. 2,031

αμόλυβδη 100 οκτ. 2,174

diesel κίνησης 1,836

υγραέριο κίνησης 1,118

πετρέλαιο θέρμανσης 1,486

«Κάθε μέρα ακριβότερο τιμολόγιο»

Κάθε νέα αγορά που κάνουμε από τα διυλιστήρια έρχεται με ακριβότερο τιμολόγιο, άρα ακριβαίνει και η τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα. Αν τα διυλιστήρια αγοράζουν κάθε μέρα κι αυτά με ακριβότερες τιμές, αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρω εγώ, ας το ψάξει ο υπουργός, είπε. «Αν τα διυλιστήρια αγοράζουν κάθε μέρα κι αυτά με ακριβότερες τιμές, αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρω εγώ, ας το ψάξει ο υπουργός. Το θέμα των διυλιστηρίων το έθεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και μου απάντησε ότι θα γίνει έρευνα για τις αυξήσεις των τιμών σε όλα τα επίπεδα, θα αρχίσουμε από τα διυλιστήρια» συμπλήρωσε.


Ενώ σημείωσε πως: «Πολλοί πρατηριούχοι έχουμε ρίξει τα περιθώρια κέρδους κάτω από τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου γιατί θέλουμε να μη χάσουμε την πελατεία μας και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια, χωρίς να κλέβουμε και χωρίς να νοθεύουμε».


1 σχόλιο:

  1. η βενζινη στην αλμςπια 2,190 και το πετρελαιο 2,080 σε χωριο της αλμωςπιας και της θερμανσης 1,60

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365