Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Είμαστε κοντά στη λύση της υπόθεσης», λέει ιατροδικαστής

Είναι κάτι διαφορετικό η δημοσιογραφική έρευνα από μια μελέτη φακέλου

Για την πολύκροτη υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης λέγοντας ότι είναι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί.


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι είμαστε κοντά στη λύση και ότι υπάρχουν ειδικά ευρήματα που θέλουν προσοχή στην αξιολόγηση και όχι βιαστικά συμπεράσματα. Και όλα αυτά την ώρα που οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη.  Ειδικά τα όσα έρχονται στο φως για τη μητέρα σοκάρουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και φίλων η 33χρονη ήταν μέσα στην τρελή χαρά ενώ είχε πεθάνει το παιδί της, ενώ οι γιατροί είχαν απευθυνθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας. 


«Είναι κάτι διαφορετικό η δημοσιογραφική έρευνα από μια μελέτη φακέλου. Ο ιατροδικαστής θα βασιστεί σε αποδείξεις σε απτά στοιχεία και ευρήματα. Μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 που επιλήφθηκα και με τα στοιχεία που έχω εγώ δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ένα στοιχείο παθογνωμονικό που θα σε οδηγήσει σε μια κατεύθυνση. Υπάρχουν μη ειδικά ευρήματα που θέλουν προσοχή στην αξιολόγησή τους και όχι βιαστικά συμπεράσματα», ανέφερε ο κ.Τσαντίρης. 


Στην ερώτηση αν μπορεί να συμβεί αιφνίδιος θάνατος και στα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας και μάλιστα ο ίδιος είχε αναλάβει την υπόθεση του ενός απάντησε: «Έχουμε δύο αιφνίδιους θανάτους, μια ανακοπή και έναν αιφνίδιο θάνατο. Εχουμε πολλά γεγονότα τα οποία για να μην πω ότι είναι αδύνατο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί. Υπάρχουν όμως και αίτια παθολογικής αιτιολογίας που θα μπορούσαν να το προκαλέσουν. Υπάρχουν σπάνια σύνδρομα που μπορούν να συνδεθούν με αιφνίδιους θανάτους. Δεν είναι άγνωστο και γι’ αυτό δεν μπορώ να πω ότι είναι αδύνατον. Ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο επίσης μπορώ να το πω».


Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι πρέπει να διευρυνθεί τι προκάλεσε την ανακοπή και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι είμαστε κοντά στη λύση του θρίλερ: «Η καρδιακή ανακοπή προκαλεί θάνατο. Το θέμα είναι τι προηγήθηκε της ανακοπής και ποια είναι τα αίτια. Δεν υπάρχει γνωστό αίτιο ούτε για την πρώτη ανακοπή του παιδιού που έφυγε τελευταίο από τη ζωή. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Εχουν αναλάβει οι καλύτεροι την υπόθεση και θα πέσει φως».


Πηγές της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, αναφέρουν στον ΑΝΤ1 ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν εξελίξεις και θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις. Ουσιαστικά δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να υπάρχουν εντάλματα και συλλήψεις.


Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας

Στο μεταξύ η εκπομπή Live News αποκάλυψε στοιχεία της αστυνομικής έρευνας για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Είναι το πρώτο παιδί που απέκτησε το ζευγάρι και το τελευταίο που έφυγε από τη ζωή, μετά τις δύο αδελφούλες της.


Η έρευνα περιλαμβάνει περιστατικά που συνέβησαν σε 4 νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα.


Τα πιο κρίσιμα συμβάντα όμως, που έγιναν με το παιδάκι και στα οποία επικεντρώνεται η αστυνομία, είναι δύο:


Η ανακοπή στο Καραμανδάνειο Πατρών στις 11 Απριλίου 2021

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας στο «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου 2022

Για τα όσα έγιναν αναμένεται να καταθέσου 70 (!) μάρτυρες συνολικά. Γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στο LiveNews, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, 12 με 13 γιατροί ανέφεραν ότι υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωσή τους για τα κρίσιμα συμβάντα. Είπαν δηλαδή, ότι το παιδί σχεδόν ψυχορραγούσε αλλά η μητέρα δεν τους ειδοποίησε αμέσως.


Όσο τώρα για το «κομμάτι» της υπόθεσης, που αφορά την απουσία γιατρών -και κόσμου γενικότερα- όταν παρουσιάζονταν τα προβλήματα υγείας των μικρών παιδιών, σύμφωνα με το livenews, έγιναν αιτήματα σε τουλάχιστον 3 νοσοκομεία από τη μητέρα, να μπει η μικρή Τζωρτζίνα σε μονόκλινο.


12 περιστατικά προβλημάτων υγείας έγιναν την ώρα που δεν ήταν γιατροί στο χώρο…


Επίσης, τουλάχιστον 2 νοσηλευτές σε ισάριθμα νοσοκομεία, είπαν ότι η μητέρα ρώτησε αν υπάρχουν κάμερες στο χώρο.


20 με 25 γιατροί αναφέρουν ότι τα δύο συμβάντα της Τζωρτζίνας (της ανακοπής και του θανάτου) δεν εξηγούνται με βάση τις εξετάσεις που έγιναν το κοριτσάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365