Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Οι Έλληνες με τους περισσότερους followers στο Instagram

Δείτε την λίστα

Μία νέα ορολογία που μπήκε στη ζωή εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο είναι εκείνη του «influencer». Μία ιδιότητα που ξεκίνησε από το εξωτερικό, κυρίως τις ΗΠΑ, και έχει φτάσει για τα καλά και στην Ελλάδα.


Συνήθως ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται από ανθρώπους που έχουν τη «δύναμη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παρακινήσουν κόσμο να κάνει αγορές ή να στείλουν ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα.

Πριν από λίγο καιρό είχαν βρεθεί στο «στόχαστρο» αρκετοί άνθρωποι που έχουν χαρακτηριστεί ως «influencer», με τους χρήστες στα social media να κάνουν trend στο Twitter to #cancel_influencers.

Οι influencers χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Τους διάσημους που η επίδραση και η αναγνωρισιμότητά τους στο κοινό είναι αδιαμφισβήτητη. Πρόκειται συνήθως για αθλητές ή πρόσωπα της τηλεόρασης που επιλέγονται πρώτα από μεγάλες εταιρείες για την προώθηση των προϊόντων τους.

Τους bloggers ή vloggers που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την παρουσία τους και δημιουργούν πρωτότυπο υλικό για το κοινό τους. Πρόκειται για άτομα μεσαίας αναγνωρισιμότητας, όμως μερικοί από αυτούς δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλή επιχειρηματική ή ακαδημαϊκή θέση και έχουν μία πιο εύκολη επαφή με τον «απλό άνθρωπο».

Τρίτη και τελευταία κατηγορία είναι επαγγελματίες influencers. Πρόκειται για άτομα που παρακινούν τον κόσμο όχι μέσω του ονόματός τους, αλλά μέσω του κύρους που εμπνέουν τα έργα τους, η εκπαίδευση ή οι πράξεις τους. Άρα, η ίδια η φύση της δραστηριότητάς τους ενθαρρύνει την στοιχειώδη επικοινωνία με τους ακόλουθους τους. Μπορούν να είναι δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, σύμβουλοι κ.λπ., και να έχουν επίδραση σε μεμονωμένα άτομα ή διάφορες εταιρίες και οργανισμούς που έτσι ανεβάζουν τις μετοχές τους.

To sport-fm.gr έψαξε και σάς παρουσιάζει τους Έλληνες influencers που ξεχωρίζουν με την παρουσία τους στο Instagram, έχοντας ο καθένας διαφορετική ιδιότητα από τις παραπάνω και να έχουν τεράστιο κοινό στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

Στην κορυφή της λίστας είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μία… Ελλάδα μόνος του, αφού ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς έχει φτάσει αισίως τους 12,3 εκατ. followers στο Instagram, όπου τον ακολουθούν άνθρωποι από όλον τον κόσμο και έχει καταφέρει να γίνει σύμβολο για πολλά παιδιά για την ιστορία ζωής τους.


Δεύτερος στη λίστα είναι ο Σπύρος Πανόπουλος. Πρόκειται για τον δημιουργικό της SP Automotive, η οποία κατάφερε να κατασκευάσει το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο με την ελληνική ονομασία «Chaos». Ο Έλληνας μηχανικός, επιχειρηματίας και δημιουργός αυτού του μοναδικού οχήματος κατάφερε από τη στιγμή που ανακοίνωσε το υπερ-αυτοκίνητο να εκτιναχθεί στους 2,6 εκατ. followers.


Τρίτος στη λίστα είναι ο Άκης Πετρετζίκης. Ο πρώτος Έλληνας Master Chef έχει καταφέρει να βγει και εκτός συνόρων με τις μαγειρικές του ικανότητες, καθώς πρόσφατα είχε κληθεί και στο BBC για να παρουσιάσει ελληνικές συνταγές στους Βρετανούς τηλεθεατές. Με το όνομα… Άκης αναγνωρίζεις αμέσως πως πρόκειται για τον κορυφαίο Έλληνα μάγειρα/σεφ στην Ελλάδα, ο οποίος μετράει 1.8 εκατ. followers.


Άλλος ένας Έλληνας που διαπρέπει εκτός συνόρων είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 1,6 εκατ. followers. Ο Έλληνας τενίστας έχει καταφέρει να διακριθεί στα κορτ, κατακτώντας μάλιστα και την 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και οι ειδικοί θεωρούν πως θα είναι ένας από αυτούς που θα διαδεχθούν τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ, όταν θα… κρεμάσουν τις ρακέτες τους.


Στην πέμπτη θέση βρίσκεται άλλος ένας Αντετοκούνμπο. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει να αγαπηθεί στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική, ενώ έχει καταφέρει να έχει επάξια θέση στο ρόστερ των Μπακς. Ο μεγάλος αδερφός των Antetokounbros μετράει 1,3 εκατ. followers.


Οι επόμενοι είναι από την εγχώρια showbiz ή άνθρωποι που ο καθένας ξεχωριστά έχει καταφέρει να γίνει αγαπητός στο ελληνικό κοινό. Η Ελένη Μενεγάκη, η «βασίλισσα» της ελληνικής τηλεόρασης μετράει 1,3 εκατ. followers και είναι από τις πρώτες που κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το ορόσημο.


Λίγο πιο χαμηλά (1.2 εκατ. followers) βρίσκουμε την Ελένη Φουρέιρα. Το προφίλ της στο Instagram εκτοξεύτηκε μετά τη συμμετοχή της στη Eurovision με την Κύπρο το 2018, κερδίζοντας μεγάλη απήχηση στους φανς του θεσμού, καταφέρνοντας να κάνει μία από τις μεγαλύτερες «καριέρες» μετά το πέρας του μουσικού διαγωνισμού και να εμφανιστεί σε πολλές πόλεις ανά την Ευρώπη.


Την δεκάδα συμπληρώνουν ο Αντρέας Γεωργίου, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Αθηνά Οικονομάκου με 1,1 εκατ. followers.


Ο Κύπριος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός γνώρισε μεγάλη απήχηση με την επιτυχία του Μπρούσκο σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τα Εμιράτα, την Νότια Αμερική (κυρίως το Περού).




Ο Κοψιάλης έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το κανάλι του στο YouTube με την εκπομπή «Ιδιωτική κατακραυγή», ενώ στη συνέχεια έκανε μία σειρά από μεγάλα giveaway μέχρι να ξεσπάσει η επίθεση εναντίον του για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης.


Η Αθηνά Οικονομάκου, από τη σειρά της, έχει δημιουργήσει μία σειρά από κοσμήματα, ρούχα και έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές, καταφέρνονας να κερδίσει το «Follow» ανθρώπων εντός και εκτός Ελλάδας.


Αυτή ήταν η πρώτη δεκάδα με τους Έλληνες που έχουν «κατακτήσει» το Instagram, ξεπερνώντας το 1 εκατ. ακόλουθους. Κοντά, όμως, είναι ο Κώστας Τσιμίκας (1,1 εκατ. followers), η Φαίη Σκορδά (1 εκατ. followers), ο Σάκης Τανιμανίδης (953 χιλιάδες followers), ο Σάκης Ρουβάς (922 χιλιάδες followers) και η Ιωάννα Τούνη (956 χιλιάδες followers, αν και μέχρι το καλοκαίρι είχε ξεπεράσει το 1 εκατ.).


Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365