Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Προσεχώς αλλαγές στα μέτρα: «Χαιρετάμε» μάσκες, πού αναμένεται τα καταργηθούν, τι θα γίνει με τα self test

Πότε καταργούνται οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους
Μαζί με το τέλος του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αναμένεται να καταργηθούν και μία σειρά από μέτρα που θα σημάνουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Εδώ και περίπου ένα μήνα έχει αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας σε ανοιχτούς χώρους ενώ μία σειρά από μέτρα είναι ακόμα σε ισχύ όπως η μάσκα υψηλής προστασίας στα ΜΜΜ και στα σούπερ μάρκετ, το υποχρεωτικό testing στα σχολεία με τους μαθητές.

Το Green Pass όπως έχει τονίσει πολλές φορές το Dnews θα καταργηθεί το επόμενο διάστημα ενώ παράλληλα, αναμένεται να καταργηθεί και το υποχρεωτικό testing των μαθητών με τα self test.

Πότε καταργούνται οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

Εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, έρχεται, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαγιορκίνη και η οριστική κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Ο επιστήμονας παρέθεσε ένα χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την κατάργηση του μέτρου της μάσκας, λέγοντας πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν καταργηθεί αρχικά στους επαγγελματικούς χώρους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιοι είναι αυτοί.

Πιθανότατα στα εμπορικά καταστήματα και στους χώρους θεάματος.

Ωστόσο, τόνισε πως η κατάργησή της θα έρθει τελευταία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και στα σούπερ μάρκετ.

Τέλος τόνισε ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε νοσοκομεία, γηροκομεία και χώρους όπου υπάρχουν ασθενείς και ευάλωτες ομάδες.

Υπενθυμίζεται πως η υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα στους εξωτερικούς χώρους καταργήθηκε στις 5 Μάρτιου, με τη σύσταση να παραμένει μόνο όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Αλλαγές στο testing

Προ ημερών ο υπουργός Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε αλλαγές στο testing. Με δεδομένο ότι έχει κλειδώσει η μείωση των self test των μαθητών σε ένα την εβδομάδα και την πλήρη κατάργηση μετά το Πάσχα, στο κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης βρίσκεται η αλλαγή του testing το οποίο όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα είναι πιο στοχευμένες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι με ευθύνη της πολιτείας σε ασυμπτωματικούς, ούτε θα υποχρεούνται σε τεστ τα άτομα αυτά για να συμμετέχουν σε δραστηριότητες.

Το μοντέλο αυτό του testing που αφορά μόνο τους συμπτωματικούς ακολουθεί ήδη η πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Σουηδία, η Εσθονία, η Ουγγαρία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ η Εσθονία προκρίνει τους εργαστηριακούς ελέγχους σε συμπτωματικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται οτι παλαιότερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, είχε κάνει πάλι λόγο για μία νέα λογική όπου οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνονται πιο στοχευμένα.

«Είμαστε κοντά στην αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων, αλλά αυτό θα γίνει σε ένα χρονικό περιθώριο όπου θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365