Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Επίδομα βενζίνης: Tι ισχύει για τις οικογένειες με δύο αυτοκίνητα

Γιατί δεν έγινε μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής σε διευκρινίσεις αναφορικά με το επίδομα βενζίνης.


Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπεραμύνθηκε σήμερα του επιδόματος της βενζίνης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως «κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με βάση τον δημοσιονομικό χώρο και με κοινωνική στόχευση στους ευάλωτους».


Χαρακτήρισε το πακέτο των μέτρων ως «δημοσιονομικά πιο ρεαλιστικό και κοινωνικά πιο δίκαιο», ενώ σημείωσε πως «κρατάμε “καύσιμα” και για το μέλλον, γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα».


Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε, παράλληλα, ότι εάν σε μια οικογένεια υπάρχουν δύο αυτοκίνητα, η επιδότηση θα δοθεί και στα δύο.


Μοναδική προϋπόθεση είναι τα δύο οχήματα να βρίσκονται σε διαφορετικά ονόματα και υπό την αίρεση του εισοδηματικού ορίου των 30.000 ευρώ.


Γιατί δεν έγινε μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο


«Εάν κάναμε μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο η μείωση θα ήταν κατά 8 λεπτά», πρόσθεσε ο υπουργός.


«Επιδοτούμε στην πηγή το πετρέλαιο κίνησης, άρα ουσιαστικά θα υπάρξει μία μείωση της τιμής κατά 15 λεπτό το λίτρο για να καλύψουμε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για να μην υπάρχει πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα», σημείωσε.


«Άρα κάνουμε μεγαλύτερη μείωση».

1 σχόλιο:

  1. πιο πολύ συμφέρει να κόψεις το αυτοκίνητο μια βδομάδα παρά το επίδομα.
    Τυχεροί οι λουφαδόροι χωρίς αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365