Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Το Taxisnet ανοίγει την πόρτα για το επίδομα βενζίνης - Οι δύο επιλογές για τα έξτρα χρήματα

Πλησιάζει το επίδομα βενζίνης για τους 3 μήνες

Με την απλή χρήση των κωδικών Taxisnet θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση για το επίδομα βενζίνης. Ωστόσο υπάρχουν δύο επιλογές για να δοθεί η οικονομική ενίσχυση.


Πλησιάζει το επίδομα βενζίνης για τους 3 μήνες Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες, φορολογικούς κάτοικους Ελλάδος, με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.


Με απλοποιημένες διαδικασίες και μόνο με τη χρήση των κωδικών Taxisnet θα μπορούν από τις αρχές Απριλίου οι πολίτες που επιθυμούν να λάβουν το επίδομα βενζίνης να εισέρχονται στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, gov.gr και να δηλώνουν το όχημα για το οποίο αιτούνται επίδομα.


Με ποιο τρόπο θα δοθεί η οικονομική ενίσχυση:

σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό

σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του δικαιούχου 


Ποιους αφορά 

Η επιδότηση για αυτοκίνητο αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.

Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο). Με 2,25 ευρώ η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,97 ευρώ.

Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

Για τα ταξί χορηγείται τον Απρίλιο ενίσχυση 200 ευρώ , ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου Μαρτίου και Απριλίου. Αφορά 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί με κόστος 5,7 εκατ. ευρώ.


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365