Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Στο «συρτάρι» από 1/5 τα μέτρα, τι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Από την 1η Μαΐου καταργείται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού rapid test

Στο τέλος τους φτάνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, αλλά και για τους εμβολιασμένους, καθώς από την 1η Μάη δεν θα χρειάζεται να κυκλοφορούν με πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπαίνουν σε εστίαση, λιανεμπόριο και όπου αλλού χρειάζεται.


Πλέον, έμειναν λίγες μέρες πριν καταργηθούν, έστω και για τέσσερις μήνες, τα μέτρα για την πανδημία, με την χαλάρωση να έχει ξεκινήσει από τα σχολεία και τις νέες ημερομηνίες λήξης των πιστοποιητικών.


Από την 1η Μαΐου καταργείται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού rapid test για εστίαση, λιανεμπόριο, αλλά και άλλους χώρους όπου είναι υποχρεωτικά εδώ και 8 μήνες.


Πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπουν στους κλειστούς χώρους σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, αλλά το ίδιο το καλοκαίρι «εκμηδενίζει» την παρουσία πελατών στους εσωτερικούς χώρους.


Από κει και πέρα, από 1 Ιουνίου θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο της άρσης των μέτρων, με την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.


Το μέτρο αυτό δεν θα έρθει χωρίς εξαιρέσεις, αφού σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη, με τη μάσκα να μην καταργείται από χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ, τα νοσοκομεία, τα μέσα μεταφοράς.


Επιπλέον, σε μία εβδομάδα «αλλάζει» και το διπλό rapid test των εργαζόμενων, καθώς μετά ειτα από πολλούς μήνες δεν θα χρειάζεται να κάνουν δύο rapid test για την εργασία τους, αλλά μόνο ένα.


Απομένει να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα καθορίζει την ημέρα που θα γίνεται το rapid test, όμως και αυτό το μέτρο δεν αποκλείεται να καταργηθεί το καλοκαίρι.



4 σχόλια:

  1. Και απο 1/9 ξανά μανά 🤡 Θα πουν αα την 3η δοση την κανατε τν Μαρτη,περασαν 6 μηνες δεν εχετε ανοσία,παμε για 4η.Και ολος τυχαιος συμπτώματα υπατιτιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ηπατίτιδα χτυπάει κατα 90% παιδιά κατω των 6 έτων. Κάτω των 6 ετών δεν έχει εμβολιαστεί κανενα παιδί παγκοσμίως. Όποτε πριν γράψετε κατι φροντίστε να ξέρετε τι ισχύει και όχι μονο να δημιουργείτε ψεκασμένες εντυπώσεις. Επίσης κανενα εμβόλιο για ιούς δεν έχει ανοσία με τους 6 μήνες. Γι αυτό καθε χρόνο κάνουμε εδώ και δεκαετίες το εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Αλλά σε ποιον να το πεις και ποιος να το καταλάβει. Για να καταλάβεις τα απλά πρέπει να έχεις και λίγο μυαλό. Εσυ προφανώς δεν εχεις τπτ

      Διαγραφή
    2. Μιλάς σαν ψευτογιατρός, γιατί από τα γραφόμενα σου καταλαβαίνουν και οι πέτρες ότι δεν έχεις γνώσεις ιατρικής.
      (για την περίπτωση των εμβολίων)

      Διαγραφή
  2. Ενω εσυ που εχεις φουλ μυαλο εκανες Mrna εμβόλιο 🤡🤡🤡🐑🐑🐑

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365