Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Μ. Αλέξανδρος Πέλλας - Δόξα Μελισσίου 2 - 0 (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις φωτο

Σ' ένα ενδιαφέρον και ωραίο παιχνίδι με ρεαλιστικά αρκετά μειωμένο βαθμολογικό κίνητρο μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, που θύμισε όμως κανονικό παιχνίδι πρωταθλήματος με μεγάλη βαθμολογική σημασία στο μεγαλύτερο διάστημά του, δίκαιος νικητής αναδείχθηκε τελικά ο πολύ καλός, αποφασισμένος και ψύχραιμος γηπεδούχος Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, με την φιλοξενούμενη ποιοτική Δόξα Μελισσίου, να δικαιολογεί απόλυτα και με την σημερινή παρουσία της, τον τίτλο ίσως της «ποδοσφαιρικότερης» ομάδας της κατηγορίας. 

Και οι δύο ομάδες με αρκετές και σημαντικές απουσίες κάτι που δεν φάνηκε αισθητά σε καμία όμως σε όλη την εξέλιξη του αγώνα, κι έχοντας στις τάξεις αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, έτρεξαν πάρα πολύ, προσπάθησαν και πάλεψαν με πάθος μέχρι τέλους για το αποτέλεσμα, δίνοντας πολλές δυνατές αλλά αθλητικές μονομαχίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και μάλλον αποζημίωσαν με την εικόνα τους, τους λιγοστούς φιλάθλους που «θυσίασαν» τον ελεύθερο χρόνο τους και παραβρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Πέλλας να τις παρακολουθήσουν.

Το παιχνίδι είχε φάσεις, όχι όμως σε ποσότητα αντάξιες του πολύ καλού ρυθμού, της διάθεσης και των άριστων προϋποθέσεων που υπήρξαν κατά περίσταση κι από τις δύο ομάδες. Καλές φάσεις και κάποιες απ' αυτές και καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους τόσο στο πρώτο όσο κυρίως στο δεύτερο μέρος δημιουργήθηκαν και χάθηκαν από τους Μήτκα, Καμπούρη και Βογιατζή (ίσως η ευκαιρία του αγώνα το σουτ εξ επαφής μπροστά στο τέρμα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) και για τους φιλοξενούμενους με τους Πισμισάκη Ι., Τζήμα, Γκότση και Παναγιωτίδη (ίσως η απόκρουση της χρονιάς από τον Σαββουλίδη στο δυνατό και δύσκολο σουτ του ποδοσφαιριστή του Μελισσίου). Όποια ομάδα πετύχαινε πρώτη τέρμα, αυτή φαινόταν ότι θα έπαιρνε και το πάνω χέρι τόσο ως προς τον έλεγχο και την εξέλιξη, όσο και ως προς το αποτέλεσμα... Το κατάφερε η Πέλλα, κι αυτή ήταν που χαμογέλασε στο τέλος.

Τα τέρματα για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Μπουράκης (57') μετά από εξαιρετική ομαδική επιθετική προσπάθεια και πάσα του Ηλιάδη και Μήτκας (82'), όταν μια φαινομενικά χαμένη προσπάθεια, με την επιμονή του την μετέτρεψε σε γκολ, κλέβοντας την μπάλα από αμυντικό και στη συνέχεια νικώντας με άψογο πλασέ τον τερματοφύλακα της Δόξας που επιχειρούσε έξοδο και «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι, με σχετικά λιγοστό χρόνο να υπολείπεται για την λήξη.

«Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή», όχι πως η σημερινή ψυχωμένη και εξαιρετική Πέλλα είχε να ζηλέψει και πολλά από το πολύ καλό Μελίσσι, αλλά όταν κατά την άποψη μου αυτή η αντίπαλος ομάδα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στο φετινό πρωτάθλημα στα περισσότερα παιχνίδια και με διάρκεια, με πολύ καλή παρουσία παρά τα προβλήματά της και σ' αυτό, η αξία της νίκης των γηπεδούχων που κι αυτοί από την έναρξη του δευτέρου γύρου μέχρι και σήμερα με «αλχημείες» προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα ανυπέρβλητα δικά τους, αποκτά σημαντικότερες διαστάσεις. Στα επίσης πολύ σημαντικά της αναμέτρησης, ότι η Πέλλα σήμερα ξεκίνησε και τελείωσε τον αγώνα με τέσσερις 17χρονους οι τρεις εκ των οποίων αποτέλεσαν τα 3/4 της πολύ καλής σήμερα αμυντικής της γραμμής φυσικά με την συνεργασία των μεγαλύτερων και ο τέταρτος επιθετικός που χρίστηκε μάλιστα και σκόρερ σφραγίζοντας την νίκη, ενώ χρησιμοποιήθηκε παράλληλα και ένας 16χρονος, που ήταν αρκετά δραστήριος στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Καλή η διαιτητική τριπλέτα, με τις όποιες διαμαρτυρίες κι από τις δύο ομάδες κυρίως για κάποιες περιπτώσεις πέναλτι, να μην δικαιολογούν παραβάσεις κατά την άποψή μου και να θεωρούνται υπερβολικές.

Την επόμενη αγωνιστική που θα γίνει την Κυριακή, η Πέλλα φιλοξενείται στους Γαλατάδες, ενώ το Μελίσσι υποδέχεται τον Εθνικό Γ..
Οι συνθέσεις

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Πιτσάρης, Κωνσταντινίδης (Παναγιωτέλης 69'), Τζιότζιος, Γουργούνης, Πλιόγκας, Μήτκας, Καμπούρης, Βογιατζής (Ζηματίκας 88'), Καραμούζας (Ηλιάδης 55'), Μακρίδης (Μπουράκης 46').

Δόξα Μελισσίου (Σερέτης): Χατζόγλου, Κοκκινίδης (Ασλανίδης 67'), Θεοδωρούδης, Ξανθόπουλος (Γκότσης 67'), Βερβελές, Χατζηπαρασίδης, Λητοβολής (Ζούζουλας 46'), Παναγιωτίδης (Χατζηδάκης Β. 82'), Πισμισάκης Ι., Τζήμας, Στεφανίδης (Πισμισάκης 24').









Πηγή: a-pella.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365