Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Κορονοϊός: Ποιοι δεν θα κάνουν 4η δόση, με ποια εμβόλια θα γίνεται

Με τι εμβόλιο θα γίνεται η τέταρτη δόση

Ξεκινά στις 7 Απριλίου η διαδικασία για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού όπου θα ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού.


Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, προχώρησε σε ανακοινώσεις για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού , το οποίο συστήνει να κάνει τους άνω των 60 ετών, ενώ οι δικαιούχοι της δεύτερης αναμνηστικής δόσης είναι και τα άτομα με σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή νοσημάτων, ανεξαρτήτως ηλικίας. .


Αρχικά, αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 80 ετών και άνω και θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες το άνοιγμά της για τους 70 έως 79 ετών και ακολούθως η ομάδα 60 – 69 ετών.


Ποιοι 60άρηδες δεν θα κάνουν τέταρτη δόση

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η 4η δόση δεν είναι υποχρεωτική αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών – ιδιαίτερα σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τόνισε, ότι το όφελος και αυτής της δόσης θα είναι μεγάλο καθώς έχει παρέλθει αρκετός χρόνος από την τρίτη δόση.


Όσοι έχουν νοσήσει μετά από την 3η δόση δεν χρειάζονται 4η επαναληπτική δόση.


Με τι εμβόλιο θα γίνεται η τέταρτη δόση

Η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η τέταρτη δόση θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, 4 μήνες μετά από την τρίτη δόση.


Οι αλλαγές για τις άλλες δόσεις των εμβολίων

Όσον αφορά στον αρχικό εμβολιασμό, πλέον η 2η δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνεται οκτώ εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για τα εμβόλια MRNA και όχι τέσσερις που ισχύει έως σήμερα.


Ωστόσο, για τα άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και όσους είναι ανοσοκατασταλμένοι το διάστημα παραμένει στις τέσσερις εβδομάδες, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης.


Τα παιδιά 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα μπορούν να κάνουν τέταρτη δόση, τρεις μήνες μετά τη λήψη της τρίτης. Τρίτη δόση μπορεί να χορηγείται σε παιδιά ίδιας ηλικίας, με αυξημένο κίνδυνο λόγω σοβαρών νοσημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365