Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ανοίγει στις 7 Απριλίου η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει για τους 70-79 ετών
Την Πέμπτη 7 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την δεύτερη αναμνηστική – τέταρτη δόση στους άνω των 80 ετών, ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει για τους 70-79 ετών και σταδιακά και για τους υπόλοιπους, με επόμενη ηλικιακή ομάδα τους 60-69.

Η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού συστήνει την τέταρτη δόση στα άτομα άνω των 60 μετά την παρέλευση τετραμήνου από την προηγούμενη δόση.

Όπως ανέφερε στη χώρα μας έχουν γίνει 20.590.000 εμβολιασμοί σε 7.894.000 πολίτες που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, που αντιστοιχεί σε 75,2 % του γενικού πληθυσμού και 84,8 % του ενήλικου πληθυσμού.

Ακολούθως επισήμανε ότι ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 75,1 % και 85,6 %.

Περισσότεροι από 7.595.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 72,4 % του γενικού πληθυσμού και 81,1 % του ενήλικου πληθυσμού, ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι στο 72,4 % του γενικού πληθυσμού και στο 83,1 % του ενήλικου πληθυσμού.

Συνεχίζοντας, είπε ότι οι δικαιούχοι της πρώτης αναμνηστικής δόσης είναι 6.858.000 (το 90,4% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών) εκ των οποίων 5.695.000 εμβολιάστηκαν, που αντιστοιχούν στο 83% των δικαιούχων, ενώ άλλοι 100.000 έχουν κλείσει ραντεβού, συνολικά δηλαδή το 85%. Σε όσους είχαν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο ή είχαν περάσει επτά μήνες από τον προηγούμενο εμβολιασμό τους, μόνο ένα 8% δεν έχει πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση.

Τέλος, υπενθύμισε ότι το πιστοποιητικό νόσησης έχει ισχύ για ένα εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365