Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Προς κατάργηση το πιστοποιητικό εμβολιασμού, πότε θα παρθούν αποφάσεις

Μετά από δυο χρόνια θα έχουμε κανονικό Πάσχα χωρίς περιορισμούς

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού συνεχίζει να ισχύει κανονικά, αλλά η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και σε άλλους χώρους θα επανεξεταστεί από το Μάιο» δήλωσε την Παρασκευή 8 Απριλίου ο Υπουργός Υγείας στην τηλεόραση ενώ τόνισε ότι εντός του μηνός θα έχουμε και νέες επίσημες οδηγίες για τις αναμνηστικές δόσεις.


Όπως εξήγησε στο Open προφανώς αυτό γίνεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρακτικών και πολιτικών που ακολουθούν και όλες οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους οι συμπολίτες μας.


«Μετά από δυο χρόνια θα έχουμε κανονικό Πάσχα χωρίς περιορισμούς, εκτός από αυτούς που υπάρχουν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι και ο Επιτάφιος θα ακολουθηθεί και στις Εκκλησίες όλα θα είναι κανονικά με τους όρους που υπάρχουν. Προφανέστατα θα υπάρξει σύσταση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, αλλά μετά από δυο χρόνια θα είναι ένα Πάσχα που θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα. Για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια θα κάνουμε Πάσχα τόσο κοντά στην κανονικότητα» είπε.


Σύμφωνα με το News4health, σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να προσέχουμε καθώς έχουμε μία μετάλλαξη με μεγάλη μεταδοτικότητα, άρα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και παραμένει υψηλός υπογραμμίζοντας ότι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν υπάρχει η ίδια πίεση που προκαλούσαν οι προηγούμενες μεταλλάξεις, κυρίως όσον αφορά τις βαριές νοσηλείες. Στις απλές κλίνες υπάρχει πίεση, καθώς πλέον τα νοσοκομεία εξυπηρετούν και όλα τα non Covid περιστατικά.


Αναφορικά με τον σχεδιασμό ο Θάνος Πλεύρης είπε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι- και με βασική ημερομηνία κάποια στις αρχές Μαΐου- θα πάμε σε περαιτέρω αποκλιμάκωση των μέτρων. Δεν μας τρομάζει τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων, γιατί πλέον η μορφή της πανδημίας είναι διαφορετική, ωστόσο παρακολουθούμε στενά κατά πόσο αυτά τα κρούσματα πιέζουν το ΕΣΥ.


«Η όποια αποκλιμάκωση υπάρξει το καλοκαίρι θα επανεξεταστεί στο σύνολό της διότι οι επιστήμονες και από τον ΕΜΑ και από το ECDC είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί ως προς το ότι το φθινόπωρο. Ενδεχομένως και με την ίδια μετάλλαξη, την «Όμικρον», δηλαδή ακόμα και αν δεν υπάρξει αρνητική εξέλιξη με νέα παραλλαγή, ακριβώς επειδή θα μπαίνουμε πάλι στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, μπορεί να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πίεση» δήλωσε.


Όπως εξήγησε σημαντικό είναι να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, η οποία είναι σε δύο επίπεδα από τώρα. Το ένα έχει να κάνει με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε πόρους, και το δεύτερο είναι οι αναμνηστικές δόσεις. Εντός του Απριλίου, αναμένονται οι οδηγίες του ECDC και του ΕΜΑ για τον ακριβή οδικό χάρτη για τα εμβόλια. Όπως διευκρίνισε Υπουργός Υγείας: «Αυτή τη στιγμή έχουμε την ενισχυτική δόση, τη δεύτερη ενισχυτική δόση για τις ηλικίες άνω των 60 ως ισχυρή σύσταση και πιστεύουμε ότι ενδεχομένως και πριν το Πάσχα, αλλά σίγουρα εντός του Απριλίου, θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, ώστε να ξέρουμε πως ακριβώς θα πορευθούμε από εδώ και πέρα με όλο τον πληθυσμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365