Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Ελεύθερα για καφέ, φαγητό και ποτό οι ανεμβολίαστοι σε κλειστούς χώρους

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε όλους όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε οτι καταργούνται από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Κανονικά οι ανεμβολίαστοι σε εξωτερικούς αλλά και σε εσωτερικούς χώρους στην εστίαση.


Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε όλους όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, όπως άλλωστε σας είχε ήδη ανακοινώσει από το πρωί το Dnews, καθώς όπως ανακοινώθηκε καταργούνται από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.


Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να απολαύσουν τον καφέ και το φαγητό τους στην εστίαση όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους, όπως αναμενόταν, αλλά και στους εσωτερικούς.


Δηλαδή μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα που οι ανεμβολίαστοι ήταν τελείως αποκλεισμένοι από τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης και επιτρεπόταν να κάθονται μόνο έξω με την επίδειξη μάλιστα αρνητικού rapid test, πλέον και τουλάχιστον μέχρι 31 Αυγούστου θα μπορούν να εισέρχονται κανονικά σε ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ και χώρους διασκέδασης γενικότερα.


Παράλληλα, η είσοδος τους θα γίνεται χωρίς τη χρήση μάσκας καθώς όπως ανακοίνωσε επίσης ο Υπουργός Υγείας από την 1η Ιουνίου η χρήση μάσκας καταργείται με ορισμένες εξαιρέσεις που θα οριστούν σε επόμενες ΚΥΑ.


Βέβαια, οι ΚΥΑ μάλλον δεν αναμένεται να επηρεάσουν την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στην εστίαση καθώς οι εξαιρέσεις μάλλον θα αφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ που αποτελούν χώρους υψηλής μετάδοσης.


Υπενθυμίζεται επίσης οτι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα υπάρξουν διευκρινίσεις όσον αφορά και στο πρωτόκολλο που θα αφορά την επαφή με κρούσματα.


Από την 1η Μαΐου θα χρειάζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας ενώ οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία χωρίς self test.


Έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

3 σχόλια:

  1. Ε ναι τώρα θά πάει διακοπές τό COVID.... μετά τον Αύγουστο θά επιστρέφει, πολύ κοροϊδία πέφτει, πότε θά σάς ξεριζώσουν από κει επάνω δεν ξέρω;;;; κοπρόσκυλα ε κοπρόσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος ένας αμόρφωτος σχολιαστής που το μυαλό του δεν φτάνει να καταλάβει ότι όσο ο καιρός ζεσταίνει ο ιός δεν είναι τόσο μεταδοτικός. Άλλος ενας αμόρφωτος σχολιαστής που το μυαλό του δεν φτάνει να καταλάβει ότι εξαιτίας των εμβολίων και των μεταλλάξεων ο ιός έχει χάσει την δύναμη του και πλέον δεν γεμίσουν τα νοσοκομεία και τα νεκροταφεία.

      Διαγραφή
    2. Προβατάκι στην σειρα περιμένει στην ουρά να εμβολιαστεί ξανά μπε μπε μπε 🐑🐑🤡🤡 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΔΟΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΔΟΣΕΙΠ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΜΠΕΕΕ

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365