Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Μετά το ελεύθερο Πάσχα νέα χαλάρωση στα μέτρα από την Πρωτομαγιά

Μέχρι πότε ισχύει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους
Τι αλλάζει στα μέτρα κατά του κορονοϊού, πού γίνεται άρση και τι θα επανεξεταστεί από την 1η Σεπτεμβρίου - Μέχρι πότε ισχύει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους.

Τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να επανεξετάζουν το μέτρο την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου, πλην ορισμένων εξαιρέσεων που μένει να διευκρινιστούν. Επιπλέον, οι μαθητές θα επιστρέψουν από την 1η Μαΐου στα σχολεία χωρίς self test.


Παράλληλα, έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Ποια μέτρα ισχύουν την Κυριακή του Πάσχα

Η έξοδος των εκδρομέων τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν αυξημένη. Παρά τη σχετική ελευθερία κινήσεων, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνεχίζουν να υφίστανται μέτρα για τον κορονοϊό. Τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού ισχύουν από τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00.

Αναλυτικά, τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν αποκλειστικά:

για όσους έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό,
για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες
για όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Στην είσοδο των κέντρων διασκέδασης παραμένει υποχρεωτικά ο έλεγχος όπως και η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής. Στην εστίαση οι κλειστοί χώροι θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με τα πιστοποιητικά που ισχύουν και στη διασκέδαση.

Στους ανοιχτούς χώρους εστίασης θα μπορούν να βρίσκονται όλοι όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή τα πιστοποιητικά τους έχουν λήξει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν αρνητικό rapid ή PCR τεστ 48 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365