Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή: Μεγάλες αντιδράσεις για τον μαχητή του Αζόφ

Μάχομαι μέσα από το τάγμα Αζόφ στην ουκρανική άμυνα για να διώξουμε τους ναζί

Αντιδράσεις προκάλεσε κομμάτι της παρέμβασης Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού ένας από τους ομογενείς μαχητές που μίλησαν ανέφερε πως πολεμά με το νεοναζιστικό τάγμα του Αζόφ εναντίον των Ρώσων.


«Μάχομαι μέσα από το τάγμα Αζόφ στην ουκρανική άμυνα για να διώξουμε τους ναζί», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ομογενής Μιχαήλ, ο οποίος εμφανίστηκε διαδικτυακά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Οι αντιδράσεις είναι έντονες και μέσα στην ΝΔ, αφού ο ίδιο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος αυτό που έγινε σήμερα στην ελληνική Βουλή».


ΚΚΕ: Ντράπηκε και η ντροπή

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι με τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟικές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Βελόπουλος: Εικόνα ντροπής η νομιμοποίηση ναζιστών 

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι «η νομιμοποίηση ναζιστών συνιστά μία ανεξίτηλη εικόνα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο».


«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επέτρεψαν τη μετατροπή του λίκνου της Δημοκρατίας σε υπερασπιστή της ναζιστικής θηριωδίας, στη μαύρη επέτειο των 81 ετών από τη ναζιστική επίθεσης στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Βελόπουλος.


ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τον Ζελένσκι, μεγάλο ατόπημα η απεύθυνση από μέλος του Αζόφ

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτήρισε «μεγάλο ατόπημα» το γεγονός ότι μέλος του τάγματος Αζόφ απευθύνθηκε στην ελληνική Βουλή και τόνισε πως θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, αν ήταν ενήμερος.


«Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από εκεί πέρα, όμως, είναι απαράδεκτο ότι στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του τάγματος Αζόφ. Θα ζητηθούν εξηγήσεις στη συνεδρίαση σε λίγη ώρα στη Διάσκεψη των Προέδρων, από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, αν ήταν ενήμερος και αν συμφώνησε. Διότι νομίζω αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις.


Λοβέρδος: Ακούστηκε φωνή εθνικής ανεξαρτησίας

«Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, δεν έκανε καμία αναφορά για την τουρκική εισβολή στη Κύπρο αλλά έδειξε δύο βίντεο με δηλώσεις μαχητών, εκ των οποίων ο ένας ανήκει στο τάγμα Αζόφ, το σημειώνω. Αυτό όμως που έγινε σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ότι ακούστηκε μια φωνή εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.


ΜέΡΑ25: Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, όχι στο τάγμα Αζόφ

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο.


«Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον ουκρανικό λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ. Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

4 σχόλια:

  1. Αφού τό τάγμα ΑΖΟΦ είναι ένα με τόν Ζελινσκι είναι τό ίδιο πράγμα τί νά στηρίξετε ρε όργια, αυτό πού στηρίζεται είναι τούς Νέο Ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΔ κόμμα ανήθικο και επικίνδυνο για την χώρα ένας άλλος δήθεν δημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντράπηκε και η ντροπή,άλλα τι περιμένεις από αυτή την φασιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365