Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Έτσι θα κάνουμε Πάσχα – Από πότε ξεκινά η αποκλιμάκωση των μέτρων

Διαβάστε λεπτομέρειες

Η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», ανακοίνωσε ότι δημιουργούνται 104 νέες δομές για παιδιά, εφήβους και ενήλικους για θέματα ψυχικής υγείας, για άτομα με αυτισμό και με άνοια.

Όπως είπε η κυρία Ράπτη, κατά την περίοδο της πανδημίας προέκυψε μεγαλύτερη ανάγκη για αυτές τις δομές και για το λόγο αυτό σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη αυτών των αυξημένων αναγκών μέσω αυτών των δομών που τα γνωρίζουμε ως Κέντρα Ημέρας.

Η κυρία Ράπτη συμπλήρωσε ότι δημιουργήθηκαν δομές για άτομα με άνοια και σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ σε ότι αφορά τοις νέες δομές η χρηματοδότηση τους είναι εξασφαλισμένη από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη δόση που εκταμιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, 55 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αυτών των δομών και μάλιστα θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί έως τις 31/12 του τρέχοντος έτους.

Σε ότι αφορά το φετινό Πάσχα, η κυρία Ράπτη είπε ότι σαφώς θα είναι διαφορετικό από τα 2 προηγούμενα και θα πάμε και στο χωριό, αλλά και στον επιτάφιο και την Ανάσταση, με σεβασμό όμως στα υπάρχοντα μέτρα για τον κορονοϊό. Για τα μέτρα αυτά μάλιστα, είπε ότι θα υπάρξει μια σταδιακή αποκλιμάκωση μετά την 1η Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365