Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Εγκλημα ο θάνατος της Ιριδας και ο δράστης ήταν μέσα στο σπίτι»

Οι απαντήσεις για τον θάνατο της Ιριδας βρίσκονται στο πανάκι
Οι εξελίξεις στους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας «τρέχουν» και σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» δεν αποκλείεται τα δύο κορίτσια να... δείξουν τον ή τους δολοφόνους της υπόθεσης στην Πάτρα.

Η εισαγγελία έκανε τη δουλειά της ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για να... ξεψαχνίσουν οι Αρχές και οι ιατροδικαστές τους ιατρικούς φακέλους και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα και πλέον η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα στοιχεία έχει ξεκινήσει. Μάλιστα, η ιατροδικαστής Άννα Ράζου προχώρησε σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη αναφέροντας με βεβαιότητα πως ο θάνατος της Ιριδας δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά ότι πρόκειται για «εγκληματική ενέργεια» και μάλιστα πέραν πάσης αμφιβολίας: «Ο δράστης ήταν στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά!

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο θάνατος του μωρού, της Ιριδας, είναι εγκληματική ενέργεια. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί είναι ότι στην Ιριδα τα στοιχεία είναι ήδη πάρα πολλά και είναι στοιχεία που καθορίζουν έναν ασφυκτικό θάνατο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι, την ώρα που προκαλείται ένας ασφυκτικός θάνατος, πρέπει να εξεταστεί ποιοι είναι κοντά στον άνθρωπο αυτόν, που είναι σε αυτή την κατάσταση».

Μιλώντας στο Live News, η ιατροδικαστής σημείωσε πως το συγκεκριμένο είδος θανάτου δεν θα μπορούσε να προκληθεί χωρίς ανάμειξη τρίτου προσώπου: «Δυστυχώς είναι εγκληματική ενέργεια» τόνισε και εξήγησε: «Κατ' αρχήν, ο ασφυκτικός θάνατος είναι από μόνος του ανθρωποκτονία, δεν είναι παθολογικά αίτια». Και συνέχισε: «Ο δράστης ήταν στο σπίτι με το μωρό. Το ποιος ήταν ο δράστης, θα το βρει η Αστυνομία», ανέφερε η ιατροδικαστής Αννα Ράζου, ενώ τόνισε παράλληλα πως «...η Τζωρτζίνα μάς άνοιξε τα μάτια, αλλά και τα ευρήματα στην Ιριδα είναι τόσο ξεκάθαρα που δίνουν κατευθύνσεις ως προς τι πρέπει να ερευνηθεί και για τον θάνατο της Μαλένας».

Οι απαντήσεις για τον θάνατο της Ιριδας βρίσκονται στο πανάκι

Πλέον οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών στην Πάτρα έχουν μπει για τα καλά στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και ερευνάται εάν και αυτοί οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια. Όσον αφορά την περίπτωση του έξι μηνών μωρού, φαίνεται ότι το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του θα δώσει πολλές απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, δεν είναι τυχαίο πως αυτό το πανάκι παραμένει στα χέρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Πάτρας και συγκεκριμένα της κυρίας Αγγελικής Τσιόλα, η οποία διενήργησε μια πλήρη ιατροδικαστική έκθεση.

Η κατάθεση της κυρίας Τσιόλα είναι κομβική και αναμένεται να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ που λείπουν. Ειδικά εφόσον στο το πανάκι της Ιριδας βρέθηκαν κηλίδες με κάποιο υγρό, το οποίο παραπέμπει σε αίμα. Η ιατροδικαστής κατά τη νεκροψία του παιδιού είχε εντοπίσει «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου», δηλαδή τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού. Πλέον, εξετάζεται εάν αυτό συνδέεται με ακόμη δύο βασικά ευρήματα που είχαν διαπιστωθεί, όπως:

έντονο οίδημα και συμφόρηση στους πνεύμονες
αλλοιώσεις στον εγκέφαλο ως αποτέλεσμα ανοξυγοναιμίας

Οι αλλοιώσεις σε συκώτι και νεφρό της Μαλένας

Παράλληλα, το Star αποκάλυψε και ένα ακόμη στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να «φωτογραφίζει» εγκληματική ενέργεια όσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας. Το εύρημα αυτό βρίσκεται στις ιστολογικές του παιδιού. Συγκεκριμένα, στην ιστολογική εξέταση της Μαλένας υπάρχουν δύο ευρήματα, τα οποία συνδυαστικά θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στο θρίλερ της εγκληματικής ενέργειας. Eκτός από έντονο πνευμονικό οίδημα και την έντονη πνευμονική συμφόρηση διαπιστώθηκαν ακόμα:

Εκτεταμένη εκφύλιση στο συκώτι 

Ηπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού

Από πού όμως μπορούν να προκληθούν οι αλλοιώσεις σε συκώτι και νεφρό; «Οι αλλοιώσεις σε νεφρά και συκώτι είναι αλλοιώσεις που εμφανίζονται μετά από τοξική δράση φαρμάκου ή δηλητηρίου. Πρέπει να μελετηθούν τα φάρμακα που δόθηκαν στη Μαλένα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν προκαλούν ανάλογες τοξικές δράσεις στα όργανα», τόνισε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης. Η τοξικολογική εξέταση, ωστόσο, που είχε διενεργηθεί στο ίδιο εργαστήριο που έγινε και της Τζωρτζίνας, βγήκε καθαρή. Στις κατηγορίες δεν αναγράφεται κάπου η κεταμίνη ή οι αναισθητικές ουσίες.

«Καθαρή είναι, απλά δεν υπήρχε η κλινική υποψία τη δεδομένη στιγμή, οπότε και η διερεύνηση δεν συμπεριέλαβε τοξικές ουσίες ή δηλητήρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο με την πρόθεση για ανθρωποκτονία», υπογράμμισε ο κ. Γαλαντέρης, αφήνοντας να εννοηθεί πως πλέον αναμένονται περισσότερα ευρήματα.

Λύτρας: «Θα προκύψουν δυσκολίες στην ανάκριση αν...»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο «θρίλερ» των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, με την υπόθεση να μπαίνει πλέον στην τελική της ευθεία. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος που είχε αναλάβει αρχικά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε πως οι παρελθούσες ιατροδικαστικές εκθέσεις θα αποτελέσουν πρόβλημα στη διαδικασία εφόσον δεν ακυρωθούν! «Ο λόγος που δεν ανέλαβα ήταν γιατί εκπροσωπούσα και τους δύο γονείς. Δε θα μπορούσα σε δύο αντικρουόμενες πλευρές να συμμετέχω. Έχουμε δύο ιατροδικαστικές. Θα πρέπει να αποδεχθεί ότι αυτές οι ιατροδικαστικές είναι λάθος. Σε διαφορετική περίπτωση πιο από τα δύο πορίσματα θα λάβει υπόψιν το δικαστήριο ή η ανάκριση;».

«Θα έχει στα χέρια του το δικαστήριο δύο διαφορετικά πορίσματα. Γιατί να έχει κάνει λάθος η κ. Τσιόλα και όχι ο κ. Καλογρηάς; Δεν είναι απλό το θέμα. Οι ιατροδικαστικές είναι δημόσια έγγραφα, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ακυρωθούν οι πρώτες. Όσο υπάρχουν, στο συγκεκριμένο θέμα μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσουν», είπε ο δικηγόρος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρχικές επαφές που είχε τόσο με το ζεύγος Δασκαλάκη, όσο και με πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός τους: «Απέκλειαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο να έχει πράξει (σ.σ. η Πισπιρίγκου) το παραμικρό στα παιδιά της. Το έλεγαν και οι γονείς του συζύγου και όλοι οι συγγενείς τους».

Ο κ. Λύτρας φωτογράφισε τον Μάνο Δασκαλάκη ως αναξιόπιστο μάρτυρα, αφού σημείωσε πως οι δηλώσεις του σε ΜΜΕ είναι διαφορετικές από την επίσημη κατάθεση που έχει δώσει στις Αρχές. «Στην κατάθεσή του φαίνεται να υποστηρίζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου». Ο ίδιος, εκτιμά ότι ενδέχεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις, συγγενικών προσώπων της Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της Ίριδας: «Για να φτάσουμε σε συλλήψεις θα πρέπει πρώτα να ασκηθούν διώξεις. Ενδεχομένως στη μία περίπτωση να έχουμε και άλλες συλλήψεις. Ήταν δύο άτομα που βρίσκονταν με το παιδί», τόνισε ο κ. Λύτρας εκτιμώντας ότι η τωρινή μορφή της υπόθεσης «όπως είναι τώρα, δεν πατάει γερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365