Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Πρόκληση από Σκόπια: Δήμος καθιερώνει ως σημαία του τον Ήλιο της Βεργίνας

Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοτικοί σύμβουλοι του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPNE και του κυβερνώντος Σοσδιαλδημοκρατικού Κόμματος αποδέχτηκαν την πρόταση συμβούλου του εθνικιστικού κόμματος TMPO - Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.


Παραβλέποντας τα όσα ρητώς αναφέρονται στη «Συνθήκη των Πρεσπών», ο δήμος Λόζοβο - στο κεντρικό τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας - καθιέρωσε για επίσημο έμβλημα και σημαία του, τον 16ακτινο Ήλιο της Βεργίνας.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα η πρόταση υποβλήθηκε από Δημοτικό Σύμβουλο, που πρόσκειται στο εθνικιστικό κόμμα TMPO (Μόνιμη «Μακεδονική» Ριζοσπαστική Ενοποίηση) και υπερψηφίστηκε τόσο από τους τρεις συμβούλους του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPNE αλλά και από τους τρεις του κυβερνώντος Σοσδιαλδημοκρατικού Κόμματος Δύο σύμβουλοι τάχθηκαν κατά της πρότασης.


Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του TMPO Βάντσο Σιεντάνσκι, έκανε λόγο για: «δώρο του Πάσχα στους απανταχού ‘‘Μακεδόνες’’» σχολιάζοντας «Θέλω να σας ενημερώσω πως σήμερα καταφέραμε και είναι η πρώτη φορά που το εθνικό σύμβολο της «Μακεδονίας» να είναι επίσημο έμβλημα σε έναν δήμο. Ελπίζω πως η πρόταση μας θα γίνει αποδεκτή και σε άλλους δήμους».


Με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη το 2018 και τέθηκε σε ισχύ στις το 2019, η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να αφαιρέσει τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και τις αλυτρωτικές αναφορές από μνημεία, βιβλία, ιδρύματα και δημόσιους χώρους. Στη Συμφωνία τονίζεται ότι ο Ήλιος της Βεργίνας είναι μέρος της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.


Πηγή: protothema

5 σχόλια:

  1. Αυτό νά τό δουν οι ψηφοφόροι των τριών κομμάτων πού όταν έρχεται κάποιος βουλευτής ή υπουργός τρέχουν καί κάνουν μετάνοιες καί ασπασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζάμπα τα γράφεις,αυτοι που λες ειναι που ακουνε και τα βαρια τραγουδια και ο νοων νοείτο

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς όλα τα κόμματα κάνανε την πάπια.το θέμα είναι ότι πάντα Σλαυοι θα είναι.Μακεδονες ποτε ο,τι και να κανουν

      Διαγραφή
  2. το δημοσίευμα έχει ερευνηθεί αν είναι αληθινό ή τρώμε ότι μας σερβίρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sisomi.i.opadi.tis.neas.noudoulas.na.spefsoun.na.katevasoun.tin.simea.🦊🦊🦊🦊🦊

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365