Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Στο ταμείο όλοι οι δικαιούχοι τις επόμενες μέρες

Όλες οι ημερημηνίες
Συντάξεις Μαΐου, 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων, διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού Α21 θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται μέσα στις επόμενες 7 ημέρες. Παρακάτω όλες οι πληρωμές για το έκτακτο δώρο Πάσχα.


Ειδικότερα την Πέμπτη 14 Απριλίου θα πιστωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τα τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ.ΕΤΑΑ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ).


Στις 20 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.


Στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Παράλληλα ο ΕΦΚΑ θα πληρώσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ που θα δοθεί σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους τη μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου.


Οι πλέον κερδισμένοι του έκτακτου επιδόματος είναι τα ζευγάρια των χαμηλοσυνταξιούχων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και λαμβάνουν ο καθένας εισόδημα από συντάξεις (κύρια και επικουρική) έως 600 ευρώ τον μήνα, με την προϋπόθεση να μην έχουν άλλα εισοδήματα. Σε αυτή την περίπτωση η έκτακτη ενίσχυση των 200 ευρώ καταβάλλεται και στους δύο δικαιούχους. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην ξεπερνούν τα 14.400 ευρώ ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα.


Επίσης τη μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου θα καταβληθούν τα μπόνους στους δικαιούχους των επιδομάτων παιδιού, Ελάχιστου Εγγυημένου ποσού και των αναπηρικών. Αναλυτικότερα θα καταβληθούν:


- Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους στην πλατφόρμα, μπορούν να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ακόμα και στο τέλος του 2022. Πάντως, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, κανείς δεν πρόκειται να χάσει το έκτακτο βοήθημα το οποίο αντιστοιχεί σε μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού. Δηλαδή η οικογένεια με ένα παιδί που δικαιούται επίδομα 70 ευρώ τον μήνα, θα λάβει έκτακτη ενίσχυση 105 ευρώ (70+35).


Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος του μέτρου εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.


- Το έκτακτο επίδομα των 200 ευρώ θα καταβληθεί σε περίπου 167.000 δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος. Η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ το αργότερο έως τις 21 Απριλίου. Θα προηγηθεί, δηλαδή, της τακτικής καταβολής της μηνιαίας προνοιακής παροχής που θα λάβει χώρα στις 30 Απριλίου. Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται στα 33,4 εκατ. ευρώ.


- Οι περίπου 240.000 ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα πάρουν διπλή δόση τον Απρίλιο. Η επιπλέον δόση θα καταβληθεί άπαξ και θα προηγηθεί της τακτικής που θα καταβληθεί στις 29 Απριλίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365