Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Νέα μέτρα στήριξης μετά το Πάσχα για μείωση των τιμών ενέργειας και ενίσχυση των νέων

Τα επόμενα μέτρα

Έχοντας πλέον στις «βαλίτσες» τους την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ το μήνα, οι κυβερνητικοί βουλευτές αναχώρησαν για τις περιφέρειές τους για τον εορτασμό του Πάσχα. Μία αύξηση που προστίθεται στη σειρά παρεμβάσεων που ήδη έχει προβεί, εδώ και μήνες, η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις στην ενέργεια ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία.


Μία πολιτική απόφαση που δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει ιδιαίτερη βάση στην κοινωνική πολιτική και στη στήριξη των εργαζομένων και των νοικοκυριών. Αλλά, και μία απόφαση που επισπεύστηκε- κατά μία εβδομάδα – ενόψει Πάσχα, ώστε να δοθεί  ένα ακόμη επιχείρημα στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που θα βρεθούν στις περιφέρειές τους και θα αντιμετωπίσουν τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων τους για τις ασφυκτικές συνθήκες που «πνίγουν» των οικογενειακό προϋπολογισμό.


«Το είπαμε, το κάναμε»


Προκειμένου λοιπόν η συζήτηση στο πασχαλινό τραπέζι να μην κινείται γύρω από ένα «θα», σχετικά με την αύξηση στον κατώτατο μισθό, η κυβέρνηση «γύρισε» τη συζήτηση, ανακοινώνοντας εγκαίρως την απόφασή της, στο απτό αποτέλεσμα ενός μισθού που από 1ης Μαΐου θα φτάνει τα 713 ευρώ.


Μία κίνηση που επισφραγίζει για μία ακόμη φορά το σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε», το οποίο φαίνεται πως θα «οδηγήσει» τα στελέχη της ΝΔ στο μακρύ δρόμο μέχρι τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν.


Η αύξηση του κατώτατου μισθού άλλωστε, έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες παρεμβάσεις με κοινωνικό αποτύπωμα, οι οποίες ήδη εφαρμόζονται αλλά και άλλες που έπονται το επόμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών, η στήριξη των 200 ευρώ που είδαν χθες και προχθές πάνω από 1,7 εκατομμύρια πολίτες, η κάρτα καυσίμων, οι επιδοτήσεις που ήδη γίνονται στους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου. «Υπάρχουν μια σειρά μέτρων, τα οποία έρχονται να αθροίσουν στην προσπάθεια που κάνουμε, προκειμένου να ενισχύσουμε τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στην πιο δύσκολη συγκυρία που έχουμε βρεθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά» παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Τα επόμενα μέτρα


Ταυτόχρονα σε «αναμονή», ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαΐου για κοινή ή όχι αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας, είναι και το εθνικό σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την απορρόφηση μέρους των αυξήσεων στα τιμολόγια της ενέργειας.


Σε κάθε περίπτωση τόσο τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, όσο και αυτά που θα ακολουθήσουν, εκτιμάται ότι θα ανατρέψουν το πολιτικό κλίμα και την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση.


Επόμενος καθοριστικός σταθμός πάντως, θα είναι το συνέδριο της ΝΔ, όπου εκεί αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει στοχευμένα μέτρα στήριξης για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Προεξάρχουσα θέση αναμένεται να έχουν οι νέοι καθώς ο πρωθυπουργός θα «ξεδιπλώσει» το κυβερνητικό στεγαστικό σχέδιο για εργαζομένους και νέα ζευγάρια, στο πλαίσιο της στήριξης της οικογένειας και της καταπολέμησης του δημογραφικού προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365