Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Εκτός ελέγχου ο Πούτιν απειλεί τη Δύση: Όποιος βοηθήσει την Ουκρανία θα χτυπήσουμε αστραπιαία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε ότι η Δύση επιθυμεί να κόψει τη Ρωσία σε κομμάτια
«Εάν κάποιος θέλει να παρέμβει στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία από έξω και δημιουργήσει στρατηγική απειλή, τότε τα χτυπήματα θα είναι αστραπιαία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Συμβούλιο των Βουλευτών στην Αγία Πετρούπολη, σχετικά με τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις για τέτοια χτυπήματα σε περίπτωση απειλής για τη στρατηγική ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε ότι η Δύση επιθυμεί να κόψει τη Ρωσία σε κομμάτια και την κατηγόρησε ότι ωθεί την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν δήλωσε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό της έχουν αντέξει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

«Έσπασε» η Ευρώπη στις απειλές

«Έσπασε» το κοινό μέτωπο άρνησης πληρωμών σε ρούβλια, καθώς τέσσερις χώρες σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg που επικαλείται πηγή στην Gazprom έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς σε ρούβλια, ώστε να πληρώσουν την εταιρεία για το ρωσικό φυσικό αέριο όπως απαιτεί η ρωσική κυβέρνηση.

Ακόμα και στην περίπτωση που οι υπόλοιποι αγοραστές αρνηθούν τους όρους του Κρεμλίνου για πληρωμή σε ρούβλια, μετά τη διακοπή της παροχής σε Πολωνία και Βουλγαρία την Τετάρτη, οι επόμενες πληρωμές είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Μάη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Gazprom.

Ακόμα δέκα εταιρείες έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια στην Gazprombank, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο που έχει μιλήσει ανώνυμα στο Bloomberg. Η παροχή φυσικού αερίου διακόπηκε την Τετάρτη σε Πολωνία και Βουλγαρία καθώς οι δύο χώρες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τον μηχανισμό πληρωμών που είχε προτείνει η Gazprom, που όπως αναφέρει η εταιρεία δεν παραβιάζει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ρωσία μοιράζει αέριο μέσω αγωγών σε 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Το δημοσίευμα του Bloomberg δεν αναφέρει τις τέσσερις χώρες που έχουν αποφασίσει να πληρώσουν σε ρούβλια την Gazprom. Μια από αυτές πάντως φαίνεται πως είναι η Αυστρία, η οποία είναι εξαρτημένη σε ποσοστό 80% από τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365