Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Το τέλος των self test στα σχολεία, πότε «απελευθερώνονται» μαθητές και εκπαιδευτικοί

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 15 Απριλίου τελειώνουν τα μαθήματα στα σχολεία

Μαθητές και (εμβολιασμένοι) εκπαιδευτικοί εισέρχονται πλέον στις σχολικές τάξεις έχοντας κάνει ένα (από δύο που ήταν πριν) self test εβδομαδιαίως. Σύντομα όμως θα αλλάξει κι αυτό.


Η αλλαγή αυτή αποφασίστηκε στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορονοϊού και όπως όλα δείχνουν δεν θα... κρατήσει πολύ.


Ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν ένα σελφ την εβδομάδα.


Όμως, κατά την επιστροφή στα θρανία μετά το φετινό Πάσχα 2022 ίσως να είναι και ο τελευταίος έλεγχος που θα γίνει στα σχολεία.


Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 15 Απριλίου τελειώνουν τα μαθήματα στα σχολεία και θα ακολουθήσουν οι δύο εβδομάδες διακοπών του Πάσχα.


Επειδή η Πρωτομαγιά 2022 πέφτει Κυριακή, μεταφέρθηκε σε επόμενη εργάσιμη και συγκεκριμένα για τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Έτσι, τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 3 Μαΐου, οπότε και θα πρέπει να κάνουν το self test μαθητές και εκπαιδευτικοί.


Στις αρχές Μαΐου, ωστόσο, φαίνεται πως θα έρθει το επόμενο κύμα της χαλάρωσης των μέτρων οπότε είναι πολύ πιθανό να καταργηθούν μαζί και τα self test στα σχολεία. 


Εξάλλου, θυμίζουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει σε μαθητές, σε σχολείο της Σύρου, ότι «σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης», προοιωνίζοντας ουσιαστικά τη χαλάρωση των περιορισμών στις σχολικές δομές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365