Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Με ηπατίτιδα μωρό 14 μηνών στο Ηράκλειο Κρήτης - Είχε νοσήσει με κορονοϊό πριν λίγους μήνες

Πριν λίγο καιρό το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό και ερευνάται αν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις της νόσου της φλεγμονής του ήπατος που έχουν αναφερθεί σε όλον τον κόσμο.


Πριν λίγο καιρό το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο, όπως αναφέρει το cretapost.gr. Είχε νοσήσει και με κορωνοϊό πριν λίγους μήνες.  Η γιατρός διαπίστωσε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και έγραψε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις, ανήσυχη για τις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας.


Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας. Το μικρό παιδί υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις ενώ παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες γιατρούς του.


Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν τελικά αυτό το κρούσμα θεωρείται ύποπτο αναφορικά με την οξεία ηπατίτιδα που κυριαρχεί σε παιδιά της Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365