Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Άντλησε 1,5 δισ. ευρώ με το 7ετές ομόλογο το Ελληνικό Δημόσιο

Η προσφορές ήταν τελικά πάνω από 4,8 δισ. ευρώ

Στο 1,5 δις ευρώ διαμορφώθηκε το ποσό που άντλησε τελικά το Ελληνικό Δημόσιο από την επανέκδοση του 7ετούς τίτλου από τον ΟΔΗΧΧ σύμφωνα με το Reuters.


Το βιβλίο άνοιξε με την αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο mid swaps συν 115 μονάδες βάσης, δηλαδή στη ζώνη του 2,56%. Στη συνέχεια υποχώρησε ελαφρά στις 110 μονάδες βάσης πάνω από τα mid swaps.


Η προσφορές ήταν τελικά πάνω από 4,8 δισ. ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή σε έξι ανάδοχες τράπεζες να ξεκινήσουν τις σχετικές διαδικασίες και αφορά τις τράπεζες BNP Paribas, BofA Securities, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και JP Morgan.


Να σημειωθεί ότι η αρχική έκδοση του 7 ετούς ομολόγους είχε γίνει τον Απρίλιο του 2020 και τότε είχε σημειωθεί ισχυρή ζήτηση και ικανοποιητικό επιτόκιο.


Συγκεκριμένα οι προσφορές των επενδυτών είχαν υπερβεί τα 5,9 δισ. ευρώ, με 128 επενδυτές να συμμετέχουν στη διαδικασία.


Το αρχικό guidance που είχε δοθεί τότε ήταν για επιτόκιο 230 μονάδες βάσης πάνω από τα mid swaps και η πρώτη τιμολόγηση έδινε επιτόκιο περίπου 2,16%.


Το επιτόκιο μετά τις προσφορές κινήθηκε χαμηλότερα στο 2,013% ή MS + 200 μ.β. Το κουπόνι του ομολόγου ήταν στο 2% και η έκδοση στα 2 δισ. ευρώ. 


Η τρέχουσα απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 3,08%, καταγράφοντας σημαντική άνοδο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365