Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Κοινωνικός Τουρισμός 2022 -ΟΑΕΔ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για δωρεάν διακοπές, οι δικαιούχοι

Αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα

Αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για δωρεάν διακοπές με το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ με τον προϋπολογισμό μάλιστα για φέτος να είναι αυξημένος κατά 5 εκατ. ευρώ από 30 σε 35 εκατ.


Στόχος του ΟΑΕΔ, για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022, είναι να αυξηθούν οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων ώστε να ενισχυθούν και οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αλλά και να έχουν οι δικαιούχοι περισσότερες επιλογές.


Οι ανήκοντες στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή για κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.


Με τα έως σήμερα δεδομένα, όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 έχουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου 2022, με τις επιταγές για το νέο πρόγραμμα 2022-2023 να ξεκινούν να ισχύουν από 1ης Αυγούστου.


Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες, από 01.08.2021 έως 31.07.2022.


Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2021 είτε:

 είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ)

έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών

συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)

είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.


Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού παρέχει:

έξι διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα,

για τη Λέσβο, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο, την Κω και τον Έβρο, δέκα διανυκτερεύσεις χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Ευβοίας είναι 12 βράδια.


Αιτήσεις

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365