Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

“Κύμα” καύσωνα το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα – Έως και 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Ο υδράργυρος ανεβαίνει

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο έδωσε βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, πλέον, έχει αρχίσει και μετατοπίζεται προς το κεντρικό και νότιο – νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τον καιρό να αρχίζει από τα βόρεια προς τα νότια να βελτιώνεται και μέχρι το μεσημέρι θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές.


Μέσα στο Σαββατοκύριακο και ειδικότερα από την Κυριακή και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος ανεβαίνει και θα δούμε θερμοκρασίες ακόμα και 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.


Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, «μετά το γρήγορο αλλά κατά τόπους πολύ ισχυρό πέρασμα της κακοκαιρίας που μας απασχόλησε, φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα τραβήξει την “ανηφόρα” και μάλιστα από την Κυριακή 22/5 και έπειτα θα μπούμε για λίγες μέρες σε σχεδόν καλοκαιρινούς ρυθμούς.


Όπως όλα δείχνουν η θερμοκρασία από το Σάββατο και στη συνέχεια θα αρχίσει να ανεβαίνει και μάλιστα την Κυριακή ο υδράργυρος σε πολλές πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα δείξει ακόμη και 34°C. Μάλιστα, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενδέχεται ο υδράργυρος τοπικά να ανέβει ακόμα παραπάνω και να προσεγγίσει και τους 35-36°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.


Οι άνεμοι στα πελάγη σταδιακά θα εξασθενήσουν και δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες και στις εναέριες κυκλοφορίες τις επόμενες ημέρες.


Σε ότι αφορά στα φαινόμενα, μετά το εξαιρετικό Σαββατο που θα περάσουμε, την Κυριακή ναι μεν η θερμοκρασία θα ανέβει αλλά θα εκδηλωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Αυτές οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και τη νέα εβδομάδα κυρίως πάντα στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας τα μεσημέρια και τα απογεύματα.


Ενδεικτικά οι θερμοκρασίες για το κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:


Παρασκευή: 25°C

Σάββατο: 30-31°C

Κυριακή: 33°C

Δευτέρα: 32°C


και έτσι περίπου θα πάει και το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης εβδομάδας, με μια περαιτέρω άνοδο μεσοβδόμαδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365