Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Αυτοί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πληρώσουν μειωμένο φόρο εισοδήματος 50%

Μειωμένος κατά 50% θα είναι ο φόρος εισοδήματος για τους αγρότες

Μειωμένος κατά 50% θα είναι ο φόρος εισοδήματος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους οι οποίοι επιλέγουν να γίνουν μέλη συνεταιρισμών και αντίστοιχων ομάδων παραγωγών και σύμβαση συμβολαιακής γεωργίας με ιδιωτική επιχείρηση για τουλάχιστον τρια χρόνια.


Μειωμένος κατά 50% θα είναι ο φόρος εισοδήματος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους οι οποίοι επιλέγουν να γίνουν μέλη συνεταιρισμών και αντίστοιχων ομάδων παραγωγών. Μειωμένος κατά 50% θα είναι ο φόρος εισοδήματος και για όσους έχουν σύμβαση συμβολαιακής γεωργίας με ιδιωτική επιχείρηση για τουλάχιστον τρια χρόνια. Η διατάξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατάθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για τα «Κίνητρα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων».


Με τη συγκεκριμένη απόφαση η κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα, μειόνοντας τις φορολογικές επιβαρύνσεις και ταυτόχρονα να δώσει κίνητρα στους παραγωγούς προκειμένου να ενταχθούν σε συνεταιριστικά σχήματα. Στόχος είναι να ενισχυθούν οι οικονομίες κλίμακος στην αγορά και παράλληλα να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στην πώληση των προϊόντων τους.


Σημαντικός στόχος είναι και η πάταξη της φοροαποφυγής - φοροδιαφυγής η οποία έχει αυξηθεί με πρόσχημα και την υψηλή φορολόγηση.


Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος είχε τονίσει πως δικαιούχοι της ευνοϊκής ρύθμισης είναι τα μέλη αγροτικών συλλογικών σχημάτων, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, καθώς και όσοι συνάπτουν έγγραφη συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με έμπορο επιχειρηματία, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα παραδώσουν την παραγωγή τους στο συνεργατικό σχήμα ή τον επιχειρηματία, κατά τουλάχιστον 75% του συνόλου.


«Η ισχύς του μέτρου έχει αναδρομικότητα από 1/1/22, δηλαδή για το φορολογικό έτος 2022 και τα επόμενα χρόνια», είπε ο υφυπουργός και σημείωσε πως το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει στις ειδικές επιτροπές για συζήτηση το τριήμερο 17 – 19 Μαΐου και τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί και θα γίνει νόμος του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365