Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Πόσα χρήματα θα επιστραφούν στους δικαιούχους από το επίδομα έως 600 ευρώ - Παραδείγματα

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του TAXISnet

Με ακόμα μια πλατφόρμα διανθίζεται η καθημερινότητα των πολιτών, αυτή τη φορά προκειμένου να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος, αναδρομικά για την περίοδο Δεκεμβρίου 2021 έως και Μάιος 2022.


Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του TAXISnet σε μια ειδικά διαμορφωμένη σελίδα στην οποία θα υπάρχουν προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία των δικαιούχων. Η πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και την ΑΑΔΕ, θα αντλεί τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία που έχουν συμπληρώσει στο έντυπο Ε1 για την κύρια κατοικία τους, τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.


Οι δικαιούχοι θα καλούνται να επιβεβαιώσουν ότι τα στοιχεία που έχει αντλήσει αυτόματα το σύστημα είναι τα σωστά. Η συνέχεια ανήκει στις υπηρεσίες οι οποίες με βάση τα στοιχεία που θα αντλήσουν από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος θα υπολογίσουν το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής που χρεώθηκε στον καταναλωτή, η επιδότηση που του δόθηκε και το ποσό που του αναλογεί με βάση τις νέες εξαγγελίες.


Η επιστροφή αφορά τους οικιακούς καταναλωτές για την κύρια κατοικία με οικογενειακά εισοδήματα έως 45.000 ευρώ και είχαν συνολική αύξηση ρεύματος μέσα στους έξι μήνες (Δεκέμβριος 2021 - Μάιος 2022) πάνω από 30 ευρώ, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.


Ειδικότερα για την περίοδο Δεκέμβριος 2021 έως και Μάιο 2022:


Στις κύριες κατοικίες, για τις πρώτες 300 kWh απορροφάται το 86% της αύξησης στο κόστος ηλεκτρισμού, καθώς η μέση ενίσχυση θα ανέλθει σε 56,6 ευρώ ανά μήνα.


Για τις πρώτες 150 kWh η επιδότηση διαμορφώνεται σε 205 ευρώ/MWh.

Για μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300 kWh σε 160 ευρώ/MWh.

Για το σύνολο της κατανάλωσης πάνω από 300 kWh τον μήνα το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 100 ευρώ/MWh.

Για όλες τις μη κύριες κατοικίες, επιδοτείται η συνολική κατανάλωση με 100 ευρώ/MWh προκειμένου να απορροφήσουμε το 50% της αύξησης.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η επιδότηση θα ανέλθει σε 215 ευρώ/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης, με στόχο την απορρόφηση του 100% των αυξήσεων.


Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τους οικιακούς καταναλωτές τον Μάιο θα διαμορφωθεί σε 200 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση του Ιουνίου θα ανακοινωθεί στο τέλος Μαΐου.

Με τις παρεμβάσεις αυτές όλα τα νοικοκυριά θα δουν σημαντική μείωση στους λογαριασμούς τους.


Για παράδειγμα

- Οικιακό τιμολόγιο με κατανάλωση 300 kWh τον μήνα. Χωρίς επιδότηση θα πλήρωνε για ρεύμα 100 ευρώ και με την επιδότηση 43,5 ευρώ - έκπτωση 56,5% στη χρέωση ενέργειας.

- Οικιακό τιμολόγιο με κατανάλωση 400 kWh τον μήνα. Χωρίς επιδότηση θα πλήρωνε 129,2 ευρώ και με την επιδότηση 63,6 ευρώ - έκπτωση 51%.

- Για κατανάλωση 600 kWh, οι καταναλωτές θα πληρώνουν με την επιδότηση 108,2 ευρώ ενώ χωρίς επιδότηση θα πλήρωναν 193,8 ευρώ - έκπτωση 44%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365