Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Aπό Ιούλιο και σε 96 δόσεις η αποπληρωμή

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Ακόμα μια παράταση ενός μήνα πριν ξεκινήσει η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής, θα έχουν οι δικαιούχοι που εισέπραξαν την περίοδο της πανδημίας και των lockdown.


Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τα εκκαθαριστικά θα πληρωθούν από τον Ιούλιο και σε 96 δόσεις και όχι στο τέλος Μαΐου όπως είχε ανακοινωθεί. Οι σχετικές ΚΥΑ θα εκδοθούν έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, από τα 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στις επιχειρήσεις τα εκκαθαριστικά θα ζητούν πληρωμή 3 εκατομμυρίων. Αλλά με την έκπτωση για την εφάπαξ εξόφληση κλπ το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί δεν θα ξεπεράσει τελικά τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ουσιαστικά η κυβέρνηση «κούρεψε» τα 6 από το 8 δισεκατομμύρια, καθώς τα μετέτρεψε από χαμηλότοκο δάνειο σε άμεση επιδότηση.


Παράταση για τον μειωμένο ΦΠΑ

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε επίσης παράταση άλλους 6 μήνες για τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση και τις μεταφορές, μέτρο που θα κοστίσει €250 εκατ. και δεν προβλεπόταν στον προϋπολογισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365