Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ανεβάζει το θερμόμετρο η Τουρκία, στέλνει ερευνητικό στην «καρδιά» του Αιγαίου

Σε άμεση αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας προχωρά η Τουρκία

Στη γραμμή των συνεχόμενων προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, στέλνοντας με παράνομη Navtex, το ερευνητικό Γιουνούζ στην καρδιά του Αιγαίου.


Σε άμεση αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας προχωρά η Τουρκία, με τον υδρογραφικό σταθμό της χώρας να εκδίδει παράνομη NAVTEX με την οποία αναγγέλλεται η αποστολή ερευνητικού σκάφους στην «καρδιά» του Αιγαίου.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη NAVTEX, το σκάφος θα κινηθεί την Τετάρτη και Πέμπτη σε τέσσερα σημεία και σε μια περιοχή μεταξύ Αη Στράτη, Λήμνου, Λέσβου και Χίου. Η Τουρκία επιδεικνύει έντονο εκνευρισμό μετά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο που έθεσε τα θέματα της Κύπρου, των συνεχών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά αλλά και του εξοπλισμού της Τουρκίας από τις ΗΠΑ.


Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μπροστά στους Αμερικανούς βουλευτές πως η Ελλάδα θα απαντήσει σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία της.


Τα «γύρισε» η Κομισιόν


Η έντονη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς για την πρώτη -ίσων αποστάσεων – τοποθέτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Κομισιόν, ανέτρεψε της, καθώς σε δεύτερη δήλωση αναφέρει: «Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Η νέα αναφορά της αναπληρώτριας εκπροσώπου αφορά τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο όπως τόνισε δεν πρόκειται να ξαναμιλήσει λέγοντας πως «Δεν υπάρχει κανένας Μητσοτάκης για μένα».


Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ απάντησε στις προκλήσεις του Ερντογάν, λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της Ε.Ε., τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος».


Η πρώτη της αναφορά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, σημείωσε: «Ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικά μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, και ελπίζουμε ότι η θετική ενέργεια θα εξαπλωθεί και θα αντανακλάται σε δηλώσεις και δράσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365