Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Αλλάζουν όλα στους διορισμούς των εκπαιδευτικών

Αλλάζουν όλα στους διορισμούς των εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών.

Για τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας έκανε δηλώσεις η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως πριν λίγες ημέρες, κατά την επίσκεψή της στα Ιωάννινα.


Τι είπε για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και προσλήψεις.

“Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζουμε την προσπάθεια για εμπλουτισμό του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης. Θα προχωρήσουμε και σε άλλους διορισμούς για να φύγουμε από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που για πολλά χρόνια είναι αναπληρωτές. Εμείς θέλουμε ο αναπληρωτής να αναπληρώνει σε μία έκτακτη συνθήκη για αυτό η προτεραιότητά μας είναι να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό. Ο σχεδιασμός είναι λοιπόν να προχωρήσουμε σε περαιτέρω διορισμούς και αυτό το επεξεργαζόμαστε αυτή την περίοδο”, είπε η Νίκη Κεραμέως.


Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι από το 2023 θα υπάρχουν γραπτοί διαγωνισμοί για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν ένα νέο σύστημα διορισμού για τους εκπαιδευτικούς στο δημόσιο.


“Αυτό το επεξεργαζόμαστε αλλά δεν το εφαρμόσαμε από την αρχή γιατί θέλαμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε διορισμούς λόγω των μεγάλων αναγκών της εκπαίδευσης, τώρα ερχόμαστε και ετοιμάζουμε ένα νέο σύστημα διορισμών”, εξήγησε η κ. Κεραμέως.


Για το σύστημα διορισμών είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή: "Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών" είχε πει η υφυπουργός, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι "την παρούσα χρονική στιγμή επεξεργαζόμαστε ένα πιο δίκαιο σύστημα διορισμών"


Το Προσχέδιο

Το Προσχέδιο περιλαμβάνει τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους καλείται το Νομικό Επιτελείο της υπουργού να συντάξει το Προσχέδιο Νόμου:


Α. Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Β. Συνυπολογισμός με αντίστοιχη μοριοδότηση


προϋπηρεσίας,

παιδαγωγικής κατάρτισης

επιστημονικής κατάρτισης

κοινωνικά κριτήρια


Γ. Κατάρτιση πίνακα διοριστέων μόνο για τους εκπαιδευτικούς που "πιάνουν" τη βάση.


Δ. Θα τίθενται εκτός πίνακα όσοι εκπαιδευτικοί δεν πιάνουν τη βάση, ανεξάρτητα πόσα μόρια συγκεντρώνουν από άλλα κριτήρια.


Ο αρχικός στόχος του υπουργείου Παιδείας ήταν το νέο σύστημα να τεθεί σε εφαρμογή από το 2023. Ωστόσο η επίσπευση σύνταξης του νέου νόμου δεν αποκλείεται να αλλάξει τα σχέδια της Κυβέρνησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365