Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ρεύμα: Σε ποιους δεν θα επιστραφούν χρήματα για τις επιπλέον χρεώσεις

Το ποσοστό επιδότησης
Δεν εντάσσονται στη λίστα με τους δικαιούχους για τη χορήγηση των αναδρομικών της επιδότησης από 18 έως 600 ευρώ που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αναλυτικά, εκτός μένουν μεταξύ άλλων:

Όσοι είχαν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις του 2020 εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ . Σημειώνεται ότι στο εισόδημα αυτό συμπεριλαμβάνεται ο μισθός αλλά και άλλες πηγές όπως αποζημιώσεις και ενοίκια.
Οι έγγαμοι. Για να λάβουν οι έγγαμοι την επιδότηση θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα εισοδήματα και των δύο. Δηλαδή, εάν ο ένας έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ και ο άλλος 26.000 ευρώ, βγαίνει συνολικό εισόδημα 46.000 ευρώ, τότε δεν θα λάβουν την επιδότηση.
Δευτερεύουσες ή εξοχικές κατοικίες. H επιδότηση καλύπτει την κατανάλωση ρεύματος μόνο της κύριας κατοικίας και όχι τα εξοχικά ή τις δευτερεύουσες κατοικίες .
Φοιτητές. Αν δεν έχουν υποβάλλει στη φορολογική τους δήλωση ως πρώτη κατοικία το σπίτι που διαμένουν, τότε θα μείνουν και αυτοί εκτός επιδότησης.
Κοινόχρηστα των πολυκατοικιών: Δεν προβλέπεται να δοθεί επιδότηση για αυτά .
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Δεν εντάσσονται στη λίστα με τους δικαιούχους για τη χορήγηση του επιδόματος έως 600 ευρώ.

Το ποσοστό επιδότησης


Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι “το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται σε 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας, για λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 και αφορά νοικοκυριά-φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Η επιστροφή δίνεται σε όσους πλήρωσαν συνολική αύξηση ρεύματος τους έξι μήνες άνω των 30 ευρώ (και επομένως θα λάβουν τουλάχιστον 18 ευρώ). Η επιδότηση δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 600 ευρώ, ανά καταναλωτή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365