Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Έσπασαν την είσοδο της Πρυτανείας (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτό και βίντεο
Τα γυαλιά της εισόδου της Πρυτανείας του ΑΠΘ σπάσανε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει στο campus με δυνάμεις της αστυνομίας, την ημέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της υπό κατασκευή βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών.


Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, η είσοδος της Πρυτανείας του ΑΠΘ έγινε «γυαλιά-καρφιά» και οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν μέσα στο χώρο. Το κλίμα είναι τεταμένο, καθώς εκεί βρίσκονται αντιεξουσιαστές και φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και έχουν ξεσπάσει άγρια επεισόδια με ξύλο.


Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε από τη Φιλοσοφική Σχολή στην Πρυτανεία και πέταξαν πέτρες κατά των ΜΑΤ. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.


Σημειώνεται πως υπάρχουν πληροφορίες για τρεις συλλήψεις, πέραν της μίας προσαγωγής που έγινε νωρίτερα.


Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια έχουν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (10.5.2022), έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν κάνει και μία προσαγωγή.














2 σχόλια:

  1. Υπάρχει λύση; Τι γίνεται τώρα; Ποιοι εξεθρεψαν και εκτρέφουν ακόμη και σήμερα αυτά τα τέρατα; Ποια κόμματα τους υποστηρίζουν; Απαντήσεις και λύσεις θέλω ως φορολογούμενος πολίτης που σπουδάζω δύο παιδιά σε επαρχιακή πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διερωτάσε ποιος. Κάποιοι απ'αυτούς ήταν σύμβουλοι πρωθυπουργού.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365