Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Αλλάζουν όλα για τις μάσκες: Πώς θα κάνουμε ψώνια σε καταστήματα - Σε ποια μέσα μεταφοράς θα παραμείνει υποχρεωτική

Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις από τον Πλεύρη

Τέλος η μάσκα και στο λιανεμπόριο. Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις από τον Πλεύρη.


Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και αποφάσισε να εισηγηθεί πού θα συνεχιστεί η χρήση μάσκας και πού θα καταργηθεί ενώ σε λίγη ώρα από τώρα περιμένουμε τις ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή εισηγήθηκε από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου οι μάσκες να παραμείνουν υποχρεωτικές στις μονάδες υγείας, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στα ΜΜΜ.


Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας θα γίνει για όλους τους κλειστούς χώρους και χώρους με συνωστισμό ενώ, σχολεία και πλοία θα συζητηθουν σε επόμενη συνεδριαση.


Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε μέσα μαζικής μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, όπως τρένα και ΚΤΕΛ και αεροπλάνα. Στο εμπόριο αίρεται υποχρέωση για μάσκα. Παραμένει ως μέσο που χρησιμοποιείται σήμερα.


Έτσι μετά την κατάργηση επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο μια ακόμα αλλαγή έρχεται που αφορά τις μάσκες και συγκεκριμένα όπως όλα δείχνουν πλέον τα ψώνια θα γίνονται χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας.


Το λιανεμπόριο από 1η Ιουνίου ανοίγει τις πύλες του σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για λίγο παραπάνω από τρεις μήνες, αφού το μέτρο καταργείται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.


Υπενθυμίζεται οτι το τελευταίο ΦΕΚ που εκδόθηκε το Σάββατο προέβλεπε

Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops in a shop), τηρουμένων των μέτρων του πίνακα Α δηλαδή τη χρήση μάσκας


Σε λίγο αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


Σε ποια μέσα μεταφοράς θα παραμείνει υποχρεωτική η μάσκα


Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις.


Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες σε τρένα, ΚΤΕΛ και αεροπλάνα θα μπορούν να κάθονται στις θέσεις τους χωρίς υποχρεωτικά να φορούν τη μάσκα για τον κορονοϊό.


Αντίθετα, η χρήση της προστατευτικής μάσκας παραμένει για όσους θα μετακινούνται σε αστικές συγκοινωνίες και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δηλαδή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365