Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Πούτιν: Ο μυστηριώδης άνδρας, δίπλα του στην παρέλαση, και οι φήμες διαδοχής

Στις αρχές του μήνα, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση

Ενώ ο Πούτιν δεν έχει ανακοινώσει δημόσια ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του Ρώσου ηγέτη, υπάρχουν συνεχείς αναφορές για την υγεία του και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Η συχνά ταλαιπωρημένη εμφάνιση του Βλαντίμιρ Πούτιν το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει αρκετές φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου, με πολλούς μάλιστα να αναρωτιούνται τι θα γινόταν στην περίπτωση που χρειαστεί να αποχωρήσει για λίγο από τα καθήκοντά του.

Στις αρχές του μήνα, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση, και μάλιστα έχει ήδη ζητήσει να τον αντικαταστήσει ο «πιο επικίνδυνος άνδρας στη Ρωσία», όπως χαρακτηρίζεται από τον καθηγητή Μαρκ Γκαλεότι ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ. Ο καθηγητής που ειδικεύεται στη Ρωσία, είχε εκφράσει τότε μια σειρά επιχειρημάτων που «αποκαθήλωναν» τη φήμη.

Παρόλα αυτά, η φήμη επιμένει. Ενώ ο Πούτιν δεν έχει ανακοινώσει δημόσια ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του Ρώσου ηγέτη, υπάρχουν συνεχείς αναφορές για την υγεία του και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Μετά την Ημέρα της Νίκης, με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Ρώσου προέδρου, δημιουργήθηκε μία νέα φήμη. Βίντεο με τον Πούτιν να μιλάει σε έναν άνδρα κατά τη διάρκεια της παρέλασης έχει αρχίσει να κυκλοφορει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κάποιους να εικάζουν ότι αυτός ο άνδρας μια μέρα θα αντικαστήσει τον Ρώσο ηγέτη.

Το βίντεο ανήρτησε στη σελίδα του στο Twitter ο Ουκρανός οδηγός αγώνων Ιγκορ Σουσκο, και πλέον έχει πάνω από 45.000 προβολές. Σύμφωνα με τον Σουσκο, ο άνδρας με τον οποίο μιλούσε ο Πούτιν ονομάζεται Ντμίτρι Κοβάλεφ. «Ο νεαρός άνδρας με τον οποίο ο Πούτιν είχε μια μακρά και ειλικρινή συνομιλία στην Κόκκινη Πλατεία είναι ο επικεφαλής του τμήματος της προεδρικής διοίκησης Ντμίτρι Κοβάλεφ», έγραψε, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή η ταυτότητα του συγκεκριμένου άνδρα. «Άμεσα άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες ότι θα μπορούσε να είναι ο εκλεκτός διάδοχος του Πούτιν», πρόσθεσε ο Σουσκο.


Τη φήμη περί διαδοχής από τον Κοβάλεφ μετέδωσε επίσης το ειδησεογραφική σελίδα στο Telegram, Baza, λέγοντας πως ο Πούτιν έχει συνομιλίες με τον Κοβάλεφ και ότι είναι πιθανώς ο διάδοχος του Ρώσου ηγέτη. Σύμφωνα με το Baza, o Ντμίτρι Κοβάλεφ βρίσκεται στον δρόμο του Πούτιν, είναι 36 ετών και υπεύθυνος ενός από τα τμήματα της Προεδρικής Διοίκησης. Η σελίδα εικάζει μάλιστα ότι οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν στο χόκεϊ, άθλημα που αγαπάνε και οι δύο.




1 σχόλιο:

  1. δυστυχώς στην ελλάδα λίγοι μπορουν να βλέπουν και να καταλαβαίνουν ειδήσεις από ξένα κανάλια.Και να διαβάζουν ξένα βιβλία...ως τότε θα ζούμε στο σκοτάδι του Φώντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365