Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ερωτήματα για την «ανακάλυψη» του αίματος της Τζωρτζίνας: Αυτός είναι ο λόγος που το κρατούσαν στο ψυγείο

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το φιαλίδιο με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας

Αρκετά είναι τα ερωτήματα έπειτα από την εύρεση νέου βιολογικού υλικού της 9χρονης Τζωρτζίνας - πριν την τετραπληγία της - στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας.


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το φιαλίδιο με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, με την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου - μετά την αρχική έκπληξη - να εκφράζει τώρα αμφιβολίες για το αν είναι όντως αίμα του παιδιού της.


Όπως έχει γίνει γνωστό, το βιολογικό υλικό, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο στις έρευνες για προηγούμενες χορηγήσεις κεταμίνης στο παιδί, ελήφθη πριν την ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή τον Απρίλιο του 2021, που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στην τετραπληγία.


Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Alpha, εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του για το νέο εύρημα, διερωτώμενος πώς μπορεί να ανακαλύφθηκε τόσους μήνες μετά.


«Θα γίνει αίτημα για εξέταση DNA για να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για αίμα του παιδιού και περιμένουμε με ενδιαφέρον το πόρισμα», ανέφερε μεταξύ αλλων.


«Προς το παρόν αναφερόμαστε στο πώς αυτό ανασύρεται τώρα. Ξαφνικά, σε αυτό το ύστερο στάδιο έρχεται ένα τέτοιο στοιχείο».


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η ίδια είναι «σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», ενώ «ο τρόπος που εμφανίζεται το φιαλίδιο αφήνει μία αμφιβολία. Τι στοιχεία έχουν, ποια η σκοπιμότητα αυτής της κίνησης…»


Γιατί ήταν στο ψυγείο το αίμα της Τζωρτζίνας

Όπως εξήγησαν ιατρικές πηγές στον Alpha, κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το φιαλίδιο με το αίμαι «μέχρι τις 16 του μηνός, που ελήφθη το έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, προκειμένου να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο».


Στο πλαίσιο αυτό, ερευνήθηκε και το ψυγείο που φυλάσσονται φιαλίδια με αίμα ασθενών και «ρντελώς τυχαία ήταν το δείγμα της πρώτης μέρας της εισαγωγής της Τζωρτζίνας».


«Η ποσότητα αίματος είναι ένα φιαλίδιο των 2,5 ml ποσότητα για μία διασταύρωση, για μία γενική αίματος», σημειώνεται.


Όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές, επειδή στα παιδιά είναι λίγο πιο δύσκολη η εξέταση αίματος - καθώς δεν είναι εύκολο πάντα να βρεθεί φλέβα - συνηθίζεται να συλλέγουν λίγο μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από αυτή που θα χρησιμοποιήσουν άμεσα, με το υπόλοιπο να φυλάσσεται στο ψυγείο.


Η ποσότητα «φυλάσσεται μήπως χρειαστεί και διατηρείται στο ψυγείο των αιμάτων, στην παιδιατρική κλινική», ενώ κανείς μέχρι τώρα δεν είχε αναζητήσει το αίμα της Τζωρτζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365